“Engelliler toplumumuz parçası”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, beraberindeki heyetle 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Valisi Fatih’i makamında ziyaret etti.Muğla Valisi Fatih Şahin konuşmasında, engellilere yaşamını kolaylaştıracak...

“Engelliler toplumumuz parçası”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, beraberindeki heyetle 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Valisi Fatih’i makamında ziyaret etti.

Muğla Valisi Fatih Şahin konuşmasında, engellilere yaşamını kolaylaştıracak çeşitli olanaklar sunmanın önemini vurgulayarak kaldırımlar, binalar ve otobüsler gibi pek çok yaşam alanının engellilere göre düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Vali Şahin, “Onlar bizim toplumumuzun, ailemizin birer parçası. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu bağlamda hem devletimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı çok olumlu işler var. Öte yandan 7’den 77’ye bütün vatandaşımızın engellilerin sorunlarına karşı her geçen gün daha fazla bilinçlenmesi sevindirici bir durum.” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlarımıza, iş konusunda da fırsat verilmesi gerektiğini aktaran Vali Şahin, “Çalışma ve İşkur Müdürlüğümüzce son bir yıl içerisinde 752 engellimiz işe yerleştirildi. Muğla’da bir yılda yeni işe giren yaklaşık üç binin üzerinde kişi var. Bunların 752’sinin engelli arkadaşımızın olması mutluluk verici.” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, “Özellikle engelli annelerini ve babalarını tebrik etmemiz lazım. Annelerin ve babaların özverili şekilde engelli çocuklarına bakmaları takdire değer bir durum. Burada en büyük alkışı onlar hak ediyor.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu yaptığı açıklamada, “İlimizde bu ay itibariyle 4 bin 227 engelli yakınına aylık 473 TL evde bakım ücreti ödüyoruz. Milas’ta ve Fethiye’de birer rehabilitasyon merkezimiz var. Engelsiz Yaşam Merkezi Projemiz de 2013 yılında muhtemelen başlayacak. Çatalarık mevkiinde yapılacak değeri 3 milyon TL olan proje şu anda son aşamaya geldi.” diye konuştu.

Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu yaptığı konuşmada ise, Vali Fatih Şahin’in her zaman yanlarında olduğunu bildiklerini dile getirdi. En önemli konulardan birisinin engelli vatandaşların istihdam edilmesinin olduğunu ifade eden Çakıroğlu, engelli vatandaşların kendi ayaklarının üstünde durmalarından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.