Engelliler için Seramik Kursu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı olarak gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri çerçevesinde serbest zamanlarını değerlendirmelerine fırsat veren, gençlik merkezleri hazırladıkları projelerle engellilerin...

Engelliler için Seramik Kursu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı olarak gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri çerçevesinde serbest zamanlarını değerlendirmelerine fırsat veren, gençlik merkezleri hazırladıkları projelerle engellilerin sosyal hayatın içinde yer bulmalarına yardımcı oluyor.

Gençlik merkezi üyelerinden Ülkü Kaynak hazırladığı proje kapsamında engelliler için seramik kursu düzenledi. Projenin engellilerin hayata tutunmasında bir araç olmasını amaçladıklarını belirten proje sorumlusu Kaynak; “Dünya parmaklarımın ucunda, Dünya gençlik projeleri destek kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Bu projede engellilerin sosyal hayata entegre olabilmeleri ve istihdam sağlayabilmeleri amacıyla seramik atölyesi kurduk. Proje kapsamında kültür ve sanat gezisi, piknikler düzenledik. Önümüzdeki günlerde de Emniyet Müdürlüğümüzle koordineli olarak engellilerde güvenlik semineri düzenleyeceğiz” dedi.

Projede engellilere seramik öğretmenliğini yapan seramik sanatçısı Gülperi Pahre Angın engelliler için çamurun önemli olduğunu belirterek; “Engelliler için çamur çok önemli. Bileklerde çalışmayan kasların hızlandırılması ve çalışma kapasitelerinin arttırılması için önemli. Zihinsel ya da bedensel engelli fark etmiyor, hem zihnindekileri hem de bedenindeki negatif enerjiyi çamura akıtıyorlar. Bu tip projelerin devamını bekliyoruz” dedi.

Proje kapsamında engelliler Kışla parkında bulunan Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ait yüzme havuzu kafeteryasında kurulan atölyede her pazar eğitim alıyor. Proje kapsamındaki kurs sonunda engelliler sertifikalarını alacak ve kur süresince üretilen seramikler deniz altı teması ile Atatürk Stadyumunda sergilenecek.

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.