Engelliler engellerin olmadığı gün yaşadı

Engelliler Haftası bütün il genelinde olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum’da bulunan resmi ve özel engelliler okulları tarafından hazırlanan program sabah saatlerinde garaj...

Engelliler engellerin olmadığı gün yaşadı

Engelliler Haftası bütün il genelinde olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum’da bulunan resmi ve özel engelliler okulları tarafından hazırlanan program sabah saatlerinde garaj altından belediye meydanına yürüyüş ile başladı. Program Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Kutlamalara Denizciler Meydanında devam edildi. Çeşitli okulların hazırladığı gösteriler vatandaşlardan büyük alkış aldı.Törenleri Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Okulların hazırladığı gösterilerin ardından Bodrum Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü araba, tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve korse dağıtıldı. Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan “Hepimiz birer engelli adayıyız, engelleri ortadan kaldırmak için gayret etmeliyiz. Bodrum Kaymakamlığı olarak engelli vatandaşlarımıza çeşitli araçlar sağlamaya devam ediyoruz. Bu gün de 2 donanımlı engelli aracı, 2 akülü sandalye, 2 manuel tekerlekli sandalye, 3 işitme cihazını ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza teslim ettik. Tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum” dedi.

Öte yandan kutlamaların ardından Kaymakam Dr. Gödekmerdan, Bodrum Kent Konseyi projesi kapsamında hazırlanan resim sergisini gezdi. Yahşi Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı el işleri sergisinin de açılışını yaptı.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.