Engelliler, engelleri kaldırdı

Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören birçok engelli öğrenci, engelleri aşıp seramik ve el sanatlarında hünerlerini sergiliyor.Yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü Bodrum Sağlık Vakfı’nda bulunan engelli öğrenciler...

Engelliler, engelleri kaldırdı

Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören birçok engelli öğrenci, engelleri aşıp seramik ve el sanatlarında hünerlerini sergiliyor.

Yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü Bodrum Sağlık Vakfı’nda bulunan engelli öğrenciler birçok el sanatı alanında eğitim alıp birer usta haline geliyor. Oldukça zevkle ve istekle yapılan seramik eserler Vakıfa ait çeşitli dükkanlarda satışa sunulup gelir sağlanıyor. El sanatlarını geliştiren zihinsel öğrencilerde gözlenen olumlu ilerlemeler ise ailelerini umutlandırıyor.

Öğrencilere seramik alanında eğitim veren İsmail Kartal öğrencilerin çok yetenekli ve istekli olduklarını belirterek, “Yaklaşık 6 yıldır engelli öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bugüne kadar 4 öğrencimiz usta konumuna geldi. Çok büyük bir ilerleme kaydettiler. Dışarıdan yaptığımız işlerle ilgili çok talep alıyoruz” dedi.

Sağlık vakfında yönetici olarak görev yapan Şafak Yaşar ise profesyonel ve gönüllü öğretmenlerle çalıştıklarını kaydederek, “Seramik yapan öğrencilerimizden şuan dört tanesi usta durumuna geldi. Burada yapılan her şey en anlamlı hediye bizim için. Bir alışveriş merkezinde bulunan hediyelik dükkanımız var ve burada yapılan eserler orada satışa çıkıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.