Engelli öğrencilerde karne sevinci

Muğla’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci dönem karne töreni Engelliler Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde gerçekleşti. Engelli öğrencileri büyük sevince boğan karneleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer...

Engelli öğrencilerde karne sevinci

Muğla’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı ikinci dönem karne töreni Engelliler Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde gerçekleşti. Engelli öğrencileri büyük sevince boğan karneleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer verdi.

Muğla’da 2012Muğla’da 2012-2013 eğitim ve öğretim yılsonu karne töreni engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezinde gerçekleştirildi. Törene vali Mustafa Hakan Güvençer, kumu kurum müdürleri ve engeli çocukların aileleri katıldı. Karne töreninden sonra Muğlalı hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna tarafından babası adına yaptırılan Osman Nuri Tuna ek dersliklerinin açılışı yapıldı.

Törende konuşan Engelliler Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Kılıç, 2006 yılında açılan okulun 2010 yılında yetersiz kalması nedeniyle otizm olan çocuklar için 2 derslik, orta-ağır düzeydeki engelli çocuklar için 3 atölye dersliği, 23 yaş ve üzeri olanlar için de Hayat Boyu Öğrenme projesi çerçevesinde 1 atölye dersliği açılması için hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna’nın 350 bin TL’lik katkı ile toplam 619 bin TL’ye ek binanın yapıldığını açıkladı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise 2012-2013 döneminde Muğla il genelinde resmi ve özel olmak üzere toplam 703 okulda 145 bin 672 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü söyledi. Çınar, 703 okulda 9 bin 559 öğretmen görev alırken, bu okulların lise son sınıflarından yaklaşık 7 bin 600 öğrencinin, Ortaokullardan ise yaklaşık 10 bin 900 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

Karne ve ek bina açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bir yıllık bir emeğin sonunda öğrencilerin karnelerini alacağını belirterek, “Çocuklarımız uzun bir eğitim ve öğretim yılının sonunda bugün itibari ile karnelerini alarak tatile çıkıyor. Bunun yanında Muğlalı hayırsever vatandaşımız Abdurrahim Tuna tarafından babası adına yaptırılan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi ek binasının da açılışını yapacağız. Ne mutlu ki babasının adını bu okulda yaşatacak. Babası adına çok hayırlı bir iş yaptı. Aslında bu okulumuz bizim için çok önemli. Özellikle anne ve babaları ile okul öğretmen ve idarecilerini gösterdikleri hassasiyet ve özveri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Törende engelli ve özürlü çocuklar Muğla yöresine ait halk oyunlarını yöresel kıyafetler eşliğinde sunarken, davetliler ve protokol tarafından büyük alkış aldılar. Törenin ardından Muğlalı hayırsever işadamı Abdurrahim Tuna tarafından babası adına yaptırılan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi Osman Nuri Tuna ek binasının açılışı yapıldı. Açılış sonrası anne ve babaların da katıldığı törende engelli çocukların karneleri Vali ve protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.