Engelli Milli Sporcu destek bekliyor

Marmaris'te yelken sporuna başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrılma başarısı gösteren engelli yelkencinin yurt dışında Türkiye'yi temsil edebilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.Marmaris Aile ve Toplum Sağlığı...

Engelli Milli Sporcu destek bekliyor

Marmaris'te yelken sporuna başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrılma başarısı gösteren engelli yelkencinin yurt dışında Türkiye'yi temsil edebilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Marmaris Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan ve kolundan engelli olan 25 yaşındaki Hüseyin Akbulut, geçen yıl haziran ayında başlatılan ''Paralimpik Yelken Projesi'' kapsamında yelken sporuyla tanıştı. Akbulut, yaklaşık 4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı.

2016'da Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları öncesinde 5-10 Mart tarihlerinde Yunanistan'da gerçekleştirilecek ''Atina Eurolmyp Yelken Haftası'' yarışlarında Türkiye'yi temsil etmek isteyen Akbulut için Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyayla ilgili oda binasında Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkan Yardımcısı Nail Balcı, yönetim kurulu üyeleri Nadide Çakıcı, Necati Yücel, engelli sporcu Hüseyin Akbulut ve antrenörü Volkan Hatunoğlu'nun katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Oda olarak ilk desteği kendilerinin verdiğini belirten Nadide Çakıcı, ''Hüseyin'in elde ettiği başarılar tüm engellilere örnek olmalı. Hüseyin'in Yunanistan'daki yarışlara katılabilmesi için 14 bin liraya ihtiyacı olduğunu öğrendik. Oda olarak biz de ilk desteği vererek ihtiyacın yüzde onluk kısmını yani bin 400 lira yardımda bulunuyoruz. Diğer odalar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından da bu kampanyaya katılarak destek vermesini bekliyoruz'' dedi.

Çakıcı, engelli sporcunun tüm ihtiyacını karşılamak istediklerini ancak başka projelere de destek verdikleri için bütçelerinin ancak bu kadarlık bir yardımda uygun olduğunu kaydetti.

Kendisine gösterilen güven verilen destek için teşekkür eden Akbulut ise en büyük hedefinin Brezilya'daki engelli oyunlarına katılmak olduğunu söyledi. ''Atina Eurolmyp Yelken Haftası''nın kendisi için çok iyi bir tecrübe olacağını ifade eden Akbulut, ihtiyaçları olan yardımın toplanması durumunda Yunanistan'da Türkiye'yi temsil etmenin kendisini mutlu edeceğini belirtti.

Hüseyin Akbulut'un ekipman ve malzemeye ihtiyacı olduğunu anlatan antrenörü Hatunoğlu da sporculara ve paralimpizme destek veren tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.