Engelli bayan uçma hayalini gerçekleştirdi

Fethiye'ye tatile gelen engelli bir kadın uçma hayalini yamaç paraşütüyle gerçekleştirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan engelli turist kadın Ölüdeniz’de gökyüzünde paraşütleri görünce uçma hayalini gerçekleştirdi.Hem...

Engelli bayan uçma hayalini gerçekleştirdi

Fethiye'ye tatile gelen engelli bir kadın uçma hayalini yamaç paraşütüyle gerçekleştirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan engelli turist kadın Ölüdeniz’de gökyüzünde paraşütleri görünce uçma hayalini gerçekleştirdi.

Hem tatil hem de yamaç paraşütüyle uçuş yapmak için Almanya'dan Fethiye’ye gelen doğuştan bedensel engelli 31 yaşındaki Canan Kağıt, yamaç paraşütü pilotu İbrahim Somyürek ile tandem (ikili) uçuş için Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'a çıktı.

Uçuş hazırlıklarını tamamlayan pilot ve engelli kadın bin 700 metrelik pistten rahat bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 dakika gökyüzünden Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleyen Canan Kağıt, Belcekız Plajı'ndaki piste indi. Engelli Kadının gökyüzündeki uçma sevinci paraşüt pilotu tarafından da görüntülendi.

Canan Kağıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, yamaç paraşütüyle ilk kez uçtuğunu ve çok büyük keyif aldığını söyledi.

Uçma hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydeden Canan Kağıt, pistten kalkış yaptıktan sonra korkmadığını bir kez daha uçabileceğini yeniden uçmak için sabırsızlandığını söyledi.

Pilot İbrahim Somyürek ise engelli vatandaşlardan teklif geldiği sürece güvenli şekilde uçuş yaptırdıklarını vurguladı. Engelli vatandaşlar için uçuşun zor olduğuna dikkati çeken Somyürek, "Tüm zorluklara rağmen görevli arkadaşlarımız iniş ve kalkışta yardımcı oluyorlar. Bizde sorunsuz şekilde uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Uçmak isteyen tüm engellilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.