Engelleri Beraber Aşalım

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi işbirliğinde düzenlenen dünya engelliler günü vesilesiyle tertip edilen yemekli programa katıldı.Etkinlikte Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya...

Engelleri Beraber Aşalım

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi işbirliğinde düzenlenen dünya engelliler günü vesilesiyle tertip edilen yemekli programa katıldı.

Etkinlikte Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş, ilçe müftüleri, engelli dernek temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in mesajının okunmasıyla devam etti.

Ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’ndan Sevdegül Çekiç tarafından engellilere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgi verildi.

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı unsurlar hem insanı hem dini vicdanı görevimiz olduğunu belirten Vali Çiçek “Türkiye bu konuda geçmişe göre daha iyi konumda. Sadece engelliler haftasında değil her zaman engellilere yardım etmek bizim önemli görevimizdir. Engellilere yönelik farkındalık oluşturma çalışmaları devam ediyor. Bireyi mutlu edebilirsek toplum da huzurlu olur onun için en önemli hedefimiz Mutlu birey huzurlu toplumdur.

Program içerisinde; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Himayesinde Beyazay Derneği Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen Aşmak İçin Hareket (Birlikte Daha Aktif) Projesinin  yetki belgesini Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Kurucu Başkan Yelda Erol Gökcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’ten teslim aldı. Aşmak İçin Hareket (Birlikte Daha Aktif) Projesi, “Engelli bireyler ile engelsiz bireyleri bir araya getirmeyi ve engellilerin sporla topluma daha kolay uyum sağlayacağı konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve engelleri her anlamda yok etmeyi” amaçlıyor.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.