Engeller sporla aşılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı yaz ve kış dönemi olmak üzere engelli çocuklara temel spor eğitimi, eğitsel oyunlar, grup faaliyetleri ve çeşitli spor dallarında eğitim verecek.  Yaz...

Engeller sporla aşılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı yaz ve kış dönemi olmak üzere engelli çocuklara temel spor eğitimi, eğitsel oyunlar, grup faaliyetleri ve çeşitli spor dallarında eğitim verecek.  Yaz dönemi spor eğitimleri 8 Temmuz-13 Eylül tarihleri arasında 10 haftalık bir süreçte, engelli çocukların psikomotor yeterliliklerini geliştirmeyi, fiziksel gelişimlerini sağlamayı, sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı ve zamanının büyük bölümünü engelli çocuklarına ayıran aileleri de rahatlatmayı amaçlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 8 Temmuz Salı gününden itibaren her Salı ve Perşembe günü  13.15 ile 14.40 saatleri, cumartesi günü de 9.30-10.45 saatleri arasında engelli çocuklara uzman eğitmenler tarafından spor eğitimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Sosyal Tesisi ve Spor Kompleksi’nde verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sağlıklı bireyler kadar engelli vatandaşlarında bütün sosyal aktivitelerden yararlanması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Sağlıklı bir bireyin yararlanabildiği bütün sosyal aktivitelerden engelli vatandaşlarımızın da yararlanabilmesi gerekiyor. Sokaklardaki engelli kaldırımları, toplu taşıma araçlarındaki engelli rampalarının yanında engelli vatandaşlarımızın Muğla’da yapılan sosyal alan ve spor tesislerinden de sağlıklı bireyler kadar yararlanabilmeleri için engelli çocuklarımız için spor eğitimlerini başlattık. Uzman eğitmenler eşliğinde engelli çocuklarımızın arkadaşlarıyla spor yapabildikleri, sosyalleştikleri ve en önemlisi bütün zamanını ve sevgisini engelli çocuklarına ayıran ailelerimize biraz olsun sporla katkımız olsun istiyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.