Engellenemeyen Tek Liste

Bodrum AK Parti Kongresi’nde çıkan olaylar ve polisin devreye girmesi, bazı delegelerin kongre alanını terk etmesi nedeni ile kullanılan oy sayısının az olması, 8 ay önce atama ile ilçe başkanlığına getirilen Osman Gökmen’in,...

Engellenemeyen Tek Liste

Bodrum AK Parti Kongresi’nde çıkan olaylar ve polisin devreye girmesi, bazı delegelerin kongre alanını terk etmesi nedeni ile kullanılan oy sayısının az olması, 8 ay önce atama ile ilçe başkanlığına getirilen Osman Gökmen’in, tek liste ile AK Parti İlçe Başkanlığı’na seçilmesine engel oluşturmadı.

SON DAKİKA:

AK Parti Bodrum Kongresi ile İlçe Başkanı Osman Gökmen’ in yönetim listesinde yer alan bir kişinin istifa ettiği bilgisi, ismini açıklamak istemeyen bir delege tarafından gazetemize ulaştırıldı…

Tülay SÜKÜN

Muğla Haber Gazetesi olarak, gerçekleşen Bodrum İlçe Kongresi ile ilgili görüştüğümüz üye ve delegeler, farklı farklı anlatımlar sergiledi. İsminin açıklanmasını istemeyen delegelerin yanı sıra, bir görüş belirtmek istemeyen daha önce ilçe yönetim kuruluda görev üstlenmiş kişiler de oldu.

YENER ÇELİK’ İN ADAYLIĞI

Bodrum Kongresi’ nin yapıldığı 13 Eylül Pazar Günü yaşananlarla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, Bodrum’ da AK Parti için uzun süre farklı ilçe başkanları ile çalışmış, kendini “Bodrum’ u iyi bilen üç- beş kişiden biri!” olarak niteleyen Yener Çelik, “Bu dönem başkanlık için adaydım!” dedi.

Kongreden bir gün önce cumartesi günü adaylıktan çekildiğini anlatan Yener Çelik, “İlçe Başkanlığı Seçimi’ne tek adayla gidilmesi yönünde beni, iki vekilin yanı sıra İl Başkanımız Kadem Mete arayıp, çekilmemi rica etti. Eski İl Başkanı ve vekilimiz Nihat Öztürk de aradı. Yine çekilmeyi kabul etmedim. Ama hiç kimse çıkamazsın, çıkartmayız da demedi! Ancak Genel Merkez’den de aranınca, ekip arkadaşlarımla yaptığımız 5-6 saatlik toplantının sonucunda, arkadaşlarımın ‘Çekilelim’ demesi ve birleştirici olabilme adına, ilçe başkanlığı yarışa girmedim! Genel Merkezimiz, adayların yarışmasından kaçınıyor, takdirini birleştirmeden yana kullanıyor.” açıklamasını yaptı.

Adaylığını açıklayan Kazım Avcı gibi isterse direnebileceğini belirten Çelik, “Bir haftalık bir çalışma ile kongreyi lehimize çevirebileceğimizi gördük. Kongreye çıksak kazanacaktık! Delegelerden 80-100 kişilik bir imzamız vardı, listemiz hazırdı ve bir sorun da yoktu. Genel Merkez arayıp, tek aday ile seçime girilmesi telkininde bulununca dayatma yapmadık.” diye konuşu.

NE ALDIN, NE VERDİN?

Bunları şeffaflık olması açısından anlattığını dile getiren Yener Çelik, “Bana da soruyorlar, adaylıktan çekilme için ne aldın, ne verdin diye? Bir pazarlık yapmadık. Hatta Osman Gökmen, ‘Yönetim ve delege listesini beraber yapalım!’ dedi. Ben bir isim yazdırmadım. Aday olma aşamasında doğal olarak bir ekibiniz oluyor ama bizde bir sertlik yoktu.” ifadesinde bulundu.

Osman Gökmen’in Bodrum İlçe Başkanı atamasından önce istifa ettiği belirtilen Ömer Özmen ile ilgili olarak Yener Çelik, “Her şey partimizin ön gördüğü şekilde olmuştur. Partimizin kendi disiplini ve kuralları önemlidir. Ömer Bey, iki seçim geçirdi. Bu işler kolay olmuyor. Yıpranmıştır.” dedi.

“Bize asla baskı olmadı. İsteseydik, aday çıkardık!” diyen Çelik, Kazım Avcı’nın ikinci liste ile aday olması ve kongre günüyle ilgili olarak, “Kazım Avcı, kongreye 2-3 gün kala aday olacağını ilan etti. Partide karşılığı olmayan bir arkadaşımız. Alacağı oy, 25-30 delege kadar. Tüzüğümüz gereği ben de bazı eksikliklerini gördüm. Listesini teslim etti ve konuşma yapmak istedi ama 20 olması gereken konuşma imzası için 14 imza toplamıştı. Divan heyeti, imza eksikliğinin olduğunu belirtti, yeterliliği olmadığı için konuşmasına da gerek olmadığını söyledi. Divan Başkanı Atilla Kaya, pandemiden dolayı konuşma için sürelerin kısa tutulduğunu anlattı.” şeklinde bilgiler paylaştı.

O FETÖCÜ, BU FETÖCÜ

Bodrum’da 7-8 ismin yönetimden yönetime geçtiğini ve senaryoların birileri tarafından çizildiğini ama kim olduklarını bilmediğini söyleyen ve genel kızgınlık eyleminin ‘O, ona FETÖcü, bu, buna FETÖcü’ şeklinde yansıtıldığını belirten Çelik, “Kadem Mete yukarıda yanımdaydı. Kendisine sözlü saldırı oldu. Küfürleşmeleri duydum. Çok basit ve yakışıksız şeylerdi. Kadem Bey’in küfür ettiğini duymadım.” diye konuştu.

BÜYÜK FOTOĞRAF

Bodrum’da parti içinde iyi tanınan biri olup, ismini vermek istemeyen, kongrede oy kullanan bir delege ise, AK Parti Bodrum Kongresi’nde yaşananlarla ilgili olarak, “Görünene değil, büyük fotoğrafa bakmak lazım! Vekillerin de arkasında bulunduğu muhalif grup, İl Başkanı’nı vekil yaptırmamak isteyen kişiler. İl Başkanı’nı kavganın içine çekmek için ikinci bir adaya öneri götürdüler. Muhalif gruba hakaret ve küfür ettirtenler, adaylık için bir eksiği olmayan kişiyi aday yapmak istemeyen kişiler. İl Başkanını ortada bırakıp, kendileri aradan çekildiler. Milleti yumuşatma yönünde davranılmadı ve ortak bir nokta bulmaktan kaçındılar. Delegelerin karşılıklı bağırıp çağırmasına engel olunmadı, birbirine düşürdüler. Bütün bu tezgâh, İl Başkanı’na! Kendisini sevmesem de Allah var yukarıda, İl Başkanı’nın hiçbir suçu yok! Kadem Mete, ‘Gitsin’ istiyorlar. Kendisine karşı imzaların (en az 4) olduğunu biliyorum. Kadem Bey, Cumhurbaşkanı’na yakın birisi ve başaramayacaklarını anladıkları için provokasyonlar ile buradan gitsin istiyorlar. Kendisini kavganın içine çekmek için Kazım Avcı’ya aday çıksan bir şey olmaz denilmiş.” şeklinde duyup bildiklerini ve kendi iddialarını aktardı.

Divan Başkanı’nın kongreyi yönetemediğini ve kendisi ile yarım saat konuştuğunu söyleyen ismini vermek istemeyen delege, “Kendisine böyle yapma dedim, burası İzmir’ e benzemez, Bodrum bunları kabul etmez, dedim. Ama o bombayı patlatıp, İl Başkanı’nın kucağına bıraktı. İnsanları yatıştırmak İl Başkanı’na kalınca hakaret ve küfürlerle karşılaştı. Delegelerle tartışmak istemediği için de arka tarafa çekildi. Başka ne yapsın?” diye konuştu.

İL BAŞKANI’NDAN İNTİKAM

Önceki İlçe Başkanı Ömer Özmen’in de kongrede aday olmasının istemediği için tarihte görülmeyen bir şekilde istifa ettirildiğini öne süren AK Parti Bodrum Delegesi, “Kendisi 20 oy farkla kongre kazandı, 2 yıl ilçe başkanlığı yaptı. Düzgün bir adamdı ve hiçbir suçu olmamasına rağmen istifa ettirildi. Bodrum’u da, partiyi de mahvettiler, şimdi yaşanan bu tür sıkıntılara sebep olundu.” iddialarında bulunan Bodrum Delegesi, “Yener Çelik, İlçe Başkan Adayı idi. Kendisine çıkma dediler ve kendi ekibinden Cumhur Kısa ve Erdal Balcı gibi çok sayıda ismin yönetime girmesine razı oldu. Bu kişilerin Bodrum’ da nasıl anıldığını herkes bilir. İl Başkanı Kadem Mete, tartışma, kavga çıksın istemiyordu. Ama üst seviyede korkusu olan birkaç isim var. Kongrede 139 kişi yönetime oy kullanmış, boş kullanılan oylar var. Kadem Mete, düzgün, dürüst ve mert bir adam olduğu için hedef görülüyor, önünü kesmek ve milletvekili olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.” diye düşüncelerini açıkladı.

Eski İl Başkanı ve vekil olan bir kişinin ortalığın karışmasında etkili olduğunu belirten AK Parti Bodrum Delegesi, “Kadem Mete’den, kendisini vekil listesine koymadığı için intikam almak istiyor. Kadem Mete, 2-3 gün öncesine kadar Bodrum’daki ikinci adayı bilmiyordu ve kendisini, bir tezgâhın içine çekmeye çalıştılar” şeklinde iddialarını tekrarlayan delege, atama ile gelip, kongrede seçilen Osman Gökmen’in de partiyi temsil edecek kapasitede olmadığı yönünde görüş belirtti.

BODRUM SİYASETİNİ YÖNETEN

“Osman’ın dünyadan haberi yok! Eline tutuşturulan yazıları, paylaşmaktan başka bir şey bilmeyen Osman Gökmen’in Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile de yakınlığı var. Ortakent’te bir restoranda buluştuğu Vekil Yavuz Demir ile mason locasına hizmet ediyorlar.” diye iddialarını sürdüren AK Parti Bodrum İlçe Kongre Delegesi, diğer iddialarını ise, “Yılmaz Algül de aynı şekilde Mahmut Kocadon’a yakındır. Bodrum Siyaseti’ni yüzde yüz mason olan Mahmut Kocadon yönetiyor. Bu bir iftira değil! Elimde mason listesinin isimleri var. Erkan Ünaldı’ya da mason derler ama Lions Derneği Başkanlığı yapmış bir arkadaşımdır.” şeklinde sıraladı.

AK Parti Bodrum Kongresi’nde, Genel Merkez’ in Adayı olduğu belirtilip, İlçe Başkanı seçilen Osman Gökmen, kongrede yaşananlarla ilgili olarak, iki adaylı kongrelerinin aslında bir ‘Demokrasi Şöleni’ şeklinde geçeceğini umduğunu söyledi.

“Adaylık dilekçemi verdim ve sadece ‘Hoşgeldiniz!’ konuşması yapmak üzere söz aldığımda, diğer ilçe başkan adayı da dilekçe verdiğini konuşmak istediğini belirtti ve yüksek sesle bağırmaya başladı. Konuşma yapmak için gerekli olan 20 delege imzasından sadece 14 imzası olması nedeniyle Divan Başkanı, kalan imza sayısını 20 delegeye çıkarması yönünde uyarıda bulundu. Konuşmamı zaman zaman kesmek zorunda kaldım” diyen İlçe Başkanı Gökmen, kongrenin başlaması gereken saatten yaklaşık 20 dakika geç başladığını anlattı.

HUKUKSUZ İŞLER İDDİASI

Kongre Adaylığı için Kazım Avcı’nın hazırlaması gereken asil ve yedek listeyi tamamlamamış olduğunu anladığını ifade eden Başkan Osman Gökmen, “İl, ilçe ve yönetim delege sayılarında eksiklikleri olduğu belirtildi ve beş dakika içinde tamamlaması istendi. Kazım Bey, ‘Üst seviyede hukuksuz işler yapıyorsunuz!’ diye hakaret edercesine bağırmaya başlayınca yanına birkaç kişi daha geldi. ’Şerefsizler!’ diye bağırmaya devam etti. Hiçbir şeye karışmadım. Biz bir aileyiz. Her ailede böyle şeyler olabilir! Her üyemiz, her delegemiz kıymetli! Kaybetmememiz gereken insanlar!” anlatımında bulundu.

Oylamaya geçildiğinde Kazım Avcı ve Grubu’nun tüm sandıklara el koyduğunu, görevli kişilerin evrakları alıp, geri çekildiğini belirten Osman Gökmen, kendisi de dâhil kongrede bulunan yönetime karşı bin bir türlü küfürler edildiğini dile getirdi ve “Küfürleri hak edecek bir şey yapmadım. Küfür edenlerin bir kısmı, partilimiz bile değildi! Maksatlarına vakıf olamadım. Üzücü bir olay! Hepimize hakaret edildi. Kadem Bey, hakaret küfürleri edilince reaksiyon gösterdi. O küfürleri duyan birisinin cevap vermemesi mümkün değil zaten! Delegeler saatlerce beklemek zorunda kaldı. Tekrar ediyorum, biz bir aileyiz!” dedi.

AK Parti Bodrum İlçe Kongresi’ne tüm delegelerin katılmasının zaten beklenmediğini, 210 kişi civarında bir delege katılımının olduğunu, karmaşada giden delegelerin de bulunduğunu belirten Başkan Gökmen, 166 delegenin oy kullandığını, 7 delegenin de boş oy verdiğini sözlerine ekledi.

‘KOMPLO TEORİSİ YOK!’

“Oluşturulmaya çalışılan algı, hiç hoş değil!” diyen Gökmen, “Yine de hiç kimseye küskünlüğümüz ya da kırgınlığımız yok! İddia edildiği gibi kongre öncesi, Yılmaz Algül’ün otelinde toplanıldığına, dair bir bilgim de yok! Aday listesinde, 30 kişilik yönetime Yener Bey’in 15 isim vermesi de mümkün değil! Erdal Balcı, Necmettin Çiftçi, Cahit Elek ve Cumhur Kısa hatırladığım Yener Çelik’ in listesinden kişiler!” açıklamasını yaptı.

Cumhur İttifakı olarak, ortakları olduğunu ve yerel siyasetçilerin de güç birliği yapıp, aileyi büyütmesi gerektiğine vurgu yapan İlçe Başkanı Osman Gökmen, “Aldığımız bu arkadaşlar ve Yener Çelik, çok değerli insanlar. Ben bu makama artı1 katmaya geldim. Bu da ailenin büyümesiyle olacak!  Yerelde her zaman yüz yüze bakacağız! Her hangi bir komplo teorisi yok! Liste, evrak, dilekçe ve imza eksiklikleri nedeniyle aday olamadıkları bana söylendi. Keşke olmasaydı! Partilimiz bile olmayan insanların kongreye dâhil olup, hakaret, küfür edip, bağırmaları çok üzücüydü. Yine de kırgınlığım ya da küskünlüğümün olduğu bir kişi yok!” diye açıkladı.

Milletvekillerinin olduğu bir ortamda bu tür küfürlerin olmasını çok büyük bir ayıp olarak niteleyen Başka Gökmen, “Kayıtlarda vardır. Kimseyi savunmak için söylemiyorum ama o kadar ağır küfür edilen bir insanın bu kadar sükûnetli davranması takdir edilir. İyi dayandılar. Küfür edenler, ‘Burada kan akacak!’ diye bağırdılar. Kabul edilecek gibi değil!” dedi.

KİMİN YÜRÜ DEDİĞİ

Bodrum İlçe Başkanı olarak atanmadan MUÇEV’de Muğla Koordinatörü olarak ve öncesinde de Bodrum Belediyesi Sosyal İşler Bölümü’nde görevler yaptığını söyleyen İlçe Başkanı Gökmen, yeni bir AK Parti Üyesi olduğu söylemlerine itiraz etti ve “AK Parti’ye 2012 yılından beri kayıtlıyım. Yalıkavak Belediyesi’nde çalıştığım dönemde bu nedenle sürgüne dahi gittim. E-Devlet’ten parti giriş belgemi bile gönderebilirim. Hiçbir zaman CHP’li olmadım, CHP’ye üye de olmadım. Kazım Avcı aday olduğu gün kendisini arayıp, ‘Hayırlı olsun!’ dedim. Tüm delege listesini istedi, gönderdim.” açıklamasında bulundu.

“Kim Kazım Avcı’nın aday olmasını istedi, bilmiyorum ama benim Genel Merkez’in adayı olduğum, orada bulunan herkes tarafından söylendi. Genelde tek liste ile kongre seçimine gidiliyor. Neden direndiğini de bilmiyorum, Kazım Avcı’ya ‘Kim yürü!’ dedi, onu da bilmiyorum. Eksik imzalarının olması, kendisini ikinci aday yapmadı, bunu biliyorum.” diyen ve Genel Merkez’in adayı olmasaydı, adaylık için çıkmayacağını belirten Özmen, şeffaf bir politika izlemeye çalıştığını vurguladı.

Genel Merkez’in Yener Çelik’i arayıp, tek aday ile seçime gidilmesi yönünde telkinde bulunmasına rağmen, Kazım Avcı’yı aramaması, adaylıktan çekilmesini söylememesi olabilir mi? Sorumuza yanıt olarak Başkan Gökmen, “Genel Merkez’in Kazım Avcı’yı da aradığını biliyorum. Teşkilatlardan görevli Erkan Kandemir gibi bölge ve il koordinatörlerimiz, konularına vakıf, son derece donanımlı kişiler! Cumhurbaşkanımızın neferi olan bir kişinin beklentisinin çok üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Abimizdir, büyüğümüzdür. Kendisine bir küskünlüğümüz yoktur.” açıklamasını yaptı.

NOT:

AK Parti Bodrum İlçe Kongresi’ ne ikinci aday olarak katılmak isteyen ve yarattığı hakaret, küfür ve karmaşa ortamı ile kongrenin uzamasına neden olduğu iddia edilen Kazım Avcı, sadece kendisinin anlattıklarına yer vermemiz şartı ile söylediklerini yayınlayabileceğimizi, aksi takdirde dava açacağını belirttiği için haberimizde anlatımlarına yer veremiyoruz!

SON DAKİKA:

AK Parti Bodrum Kongresi ile İlçe Başkanı Osman Gökmen’in yönetim listesinde yer alan bir kişinin istifa ettiği bilgisi, ismini açıklamak istemeyen bir delege tarafından gazetemize ulaştırıldı…

Bu haber toplam 441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.