En Ünlü Hakemler

Hakemler bazen maçın en önemli kriteri olabiliyor. Kararları ile doğru orantılı olarak popülariteleri artıyor. Maçı ne kadar iyi yönetirlerse yönettikleri maç sayıları o hızla artıyor. Hakemlermaç analizleri ve tahminleriuzmanlarının...

En Ünlü Hakemler

Hakemler bazen maçın en önemli kriteri olabiliyor. Kararları ile doğru orantılı olarak popülariteleri artıyor. Maçı ne kadar iyi yönetirlerse yönettikleri maç sayıları o hızla artıyor. Hakemler

maç analizleri ve tahminleri

uzmanlarının dikkatinden kaçmayan bir unsur. Çünkü maçı olumlu veya olumsuz etkileme özellikleri oldukça yüksek.

Nicola RIZZOLI: Nicola Rizzoli 5 Ekim 1971 İtalya’nın Bologna kentinde dünyaya geldi. 2002 yılından beri Serie A maçlarında görev alan başarılı hakem ve 2007 yılında ise FIFA kokartını almaya hak kazandı. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Rizzoli, Arjantin ile Almanya arasında oynanan final maçını yönetti.

Howard WEBB: Howard Melton Webb 14 Temmuz 1971 yılında futbolun en popüler olduğu ülkelerden birinde İngiltere’de doğdu. Premier Lig’de düdük çalan hakem 2005 yılından beri FIFA listesinde bulunuyor. Verdiği kararlarla adından sıkça söylettiren Webb, Premier Lig’in tanınmış ve önemli hakemlerinden biri idi.2010 UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini yönettikten sonra aynı yılın yaz aylarında Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda ile İspanya arasında oynanan final maçını yönetmiştir. Hakemliği 2014 tarihinde bırakarak emekliye ayrıldığını açıkladı.

Felix BRYCH: Felix Brych 3 Ağustos 1975 yılında Almanya’nın Münih şehrinde dünyaya gelen futbol hakemi. Hakemlik kariyerine 2004 yılında Bundesliga'da başladı ve 2007 yılında FIFA kokartını aldı. Yönettiği ilk üst düzey uluslararası maç, o yılın Ekim ayında Romanya'nın Lüksemburg'u 2-0 yendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri G Grubu mücadelesiydi. Futbol kariyeri dışında Brych, hukuk doktorası sahibi olması ile ilginç bir kariyer oluşturmakta.

Björn KUIPERS: Björn Kuipers 28 Mart 1973 tarihinde Oldenzaal kentinde doğmuş Hollandalı futbol hakemidir. Kariyeri boyunca birçok UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçında ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında görev yapan Kuipers, 2011 UEFA Süper Kupa ve 2013 UEFA Avrupa Ligi final maçlarını yönetmiştir.

Cüneyt ÇAKIR: Söz konusu ünlü hakemler olunca Cüneyt Çakır’dan söz etmemek olmaz. Süper Lig’de en önemli ve kritik maçlara atanan Çakır’ın en güncel uluslararası başarısı ise 2015 Şampiyonlar Ligi final maçı. Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi finalini yöneten ilk Türk hakem olma özelliğinin yanı sıra, ayrıca finalde düdük çalan en genç ikinci hakem olmuştur.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.