“ En önemli sermaye bilgidir”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Açılış Töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletlerin geleceğini ve kaderini bilginin belirlediğini vurgulayarak, “ En önemli sermaye bilgidir....

“ En önemli sermaye bilgidir”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Açılış Töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletlerin geleceğini ve kaderini bilginin belirlediğini vurgulayarak, “ En önemli sermaye bilgidir. Muğla’nın kalkınmasında üniversitenin üreteceği bilgi ve birikim büyük önem taşıyor. Bunun için anaokulundan üniversitesine kadar eğitimin her kademesine yatırım yapıyoruz”dedi.

Emniyet güçleri açılış izin yoğun güvenlik önlemleri alırken, törene katılan Bülent Arınç’ı protesto eden Gülşah Atasever adlı vatandaş gözaltına alındı. Protesto sırasında Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti. Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nden düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milletvekilleri, Muğla Protokolü, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülkelerin ve toplumların geleceğini bilginin belirlediğine dikkat çekerek,  " En önemli sermaye bilgidir. Muğla'nın kalkınmasında üniversitenin üreteceği bilgi ve birikim hayati önem taşıyor. Bu bilgi ve misyonla cennet parçamız Muğla daha da ileriye taşınacaktır.

Bir ülkenin kalkınmasında ve ilerlemesinde eğitimin payı büyüktür. Özellikle üniversiteler yüklendikleri misyon gereği bu konuda son derece önemlidir.

"Üniversiteler ülkelerin kaderine yön veren iki zenginlik olan, bilgi ve gençliğin buluştuğu yerlerdir. Yaşadığımız çağın en önemli sermayesi bilgidir. Bütün milletlerin kaderini bilgi belirlediği gibi, geleceğe damgasını vuracaklar da bilgiyi elinde bulunduranlar olacaktır. Bilginin üretildiği yerler ise öğrencilerin olduğu eğitim yuvalarıdır. Bunun için anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesine yatırım yapıyoruz." Dedi.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.