En güzel seferberlik

Milas Sanatçılar derneği tarafından ilçede ve başka illerde kurulması planlanan kütüphaneler için adeta seferberlik başlattı.Milas Sanatçılar Derneği, ilçede ve diğer illerde kurulması planlanan kütüphanelere destek sağlamak...

En güzel seferberlik

Milas Sanatçılar derneği tarafından ilçede ve başka illerde kurulması planlanan kütüphaneler için adeta seferberlik başlattı.

Milas Sanatçılar Derneği, ilçede ve diğer illerde kurulması planlanan kütüphanelere destek sağlamak amacıyla kitap bağışı kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili STK’lardan ve vatandaşlardan destek beklediklerini belirten MİSAD Başkanı Nergis, her türlü basılı yayın kabul etmeye başladıklarını söyledi. İlçede gerçekleştirilen çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarıyla dikkat çeken Milas Sanatçılar Derneği, kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla, talep edilen yerlere kütüphane kurmak için kitap bağışı kampanyası başlattı. “ Daha önce Milas’ta görev yapmış olan ve şuanda Mardin ili Ömerli ilçesinde Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Mesut Ayazgün beni aradı ve karakolda er ve erbaş kütüphanesi oluşturulması için benden yardım istedi. Bizde dernek olarak kitap bağışı kampanyası başlattık.” diyerek kampanyanın başlama hikayesini anlatan Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergis, kampanyayı genişleterek ilçede de kütüphane kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Kampanyayı geliştirme konusunda kurum ve kuruluşlara yardım ve işbirliği çağrısı yapan MİSAD Başkanı Nergis yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Vatandaşlarımızın kullanmadığı her türlü kitabı, basılı yayını bu kampanyaya bağışlamasını istiyoruz. Kitaplar atılmasın, yakılmasın! Kitaplar bu çalışmayla okunsun daha çok insana ulaşsın. Bağışlanan kitapları kategorize ederek kütüphaneler kurmayı amaçlıyoruz. Kütüphane kurulmasını talep eden kurumlar bizimle iletişime geçebilir. Bende birçok kitabımı bu kampanyaya bağışladım. Kitap bağışı yapmak isteyenler kitapları Hacı Apti Mahallesi Hastane Caddesi numara v7 adresindeki Mavi Sanat ve Tasarım Evine getirebilir”

Kitap bilinci oluşturmak için Gölge Tiyatro Grubu ile tiyatral gösteri düzenlemeyi de planladıklarını söyleyen Nergis, kampanyayı cazip kılmak ve kütüphane kurmak için kitap bağışını arttırıcı çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.