EN ÇOK OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla'da  "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında Yetişkinlerde en çok kitap okuyan Sabire Saatçıoğlu ile yıl içerisinde Şehbal Hilmi Şerif Baydur Çocuk Kütüphanesinde...

EN ÇOK OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla'da  "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında Yetişkinlerde en çok kitap okuyan Sabire Saatçıoğlu ile yıl içerisinde Şehbal Hilmi Şerif Baydur Çocuk Kütüphanesinde 200 kitap okuyan Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Kardelen Karakaş'a ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Muğla'da  "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muğla Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Muğla'da hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Yarım asırlık bir gelenek olarak okumanın ve kütüphanenin önemini anlatacaklarını belirten Ertürk, "En büyük amacımız toplumun olabildiğince geniş kesiminde bilgi kaynaklı okuma ve kütüphane kullanmaya yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi ve pekiştirilmesidir. Kütüphanemizde çok çeşitli kitaplar ücretsiz hizmetler ile sağlanmaktadır. Hepimizin evinde bir kaç kitap mutlaka vardır bu sayı bazılarımızda 100'ü bulabilir, 1000'i bulabilir belki biraz daha fazla olabilir ama hiç bir zaman bir kütüphanedeki kitap sayısına ulaşamaz" dedi.

Gelişmiş ülkelerin iletişim araçlarını son derece etkili kullandıklarına işaret eden Ertürk, "Buna rağmen kütüphanelere ve kitaplara olan ilgi azalmamakta, aksine artmaktadır. Yabancı ülkelerde insanlar neredeyse denize kitapla girecek vaziyettedir. Kitaba olan önem gerçekten çok önemlidir. Bu bilinci gençlerimize ve topluma aşılamalıyız" diye konuştu.

Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler ise halk kütüphanelerinin okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması sebebiyle halkın üniversiteleri olduğunu kaydetti.

Bu yıl Kütüphane Haftası'nın "Hayat Boyu Kütüphaneler" temasıyla kutlanacağını ifade eden Güler, Türkiye'de kütüphanecilik hizmetlerinin yaygın olarak halk kütüphaneleri aracılığıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

Muğla'da kütüphanenin kuruluşunun 1865'e dayandığını anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Hoca Mustafa Efendi 1865'te 2 bin 984 kitapla kütüphaneyi kurmuştur. Bugün kitap sayısı 62 bin 500'dür. Bu kitap ve kütüphanelerden 60 bin 2112 kişi yararlanmıştır. Kütüphaneler geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültüre değer veren insanların hayatında yerini korumaya devam edecektir."

Kitap kurtları ödüllendirildi

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinler ile Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yetişkinlerde en çok kitap okuyan Sabire Saatçıoğlu, Yusuf İzzettin Bacak, Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Kömürcü, Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Ekiciye ödülleri Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk tarafından verildi.

Yıl içerisinde Şehbal Hilmi Şerif Baydur Çocuk Kütüphanesinde 200 kitap okuyan Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Kardelen Karakaş, Koca Mustafendi İlkokulu öğrencisi Melisa Zeybek ve Cumhuriyet İlkokulu anasınıfı öğrencileri Aysu Babayiğit ile Mahsun Kara'ya ise ödüllerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici verdi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.