En acı karne

Fethiye'de, kırmızı ışıkta geçen otomobil sürücüsünün çarptığı Emre Eldemir’in okulu ve sınıfındaki karne töreninde gözyaşı ve hüzün yaşandı. Okulundaki şiir dinletisi programına giderken otomobilin çarpması...

En acı karne

Fethiye'de, kırmızı ışıkta geçen otomobil sürücüsünün çarptığı Emre Eldemir’in okulu ve sınıfındaki karne töreninde gözyaşı ve hüzün yaşandı. Okulundaki şiir dinletisi programına giderken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Emre Eldemir’in karnesi ve Teşekkür Belgesini acılı baba Ramazan Eldemir aldı.

Önceki gün akşam saatlerinde okul bahçesinde yapılacak şiir dinletisinde Orhan Veli’nin “Hürriyete Doğru” şiirini okumak için gelirken okula 50 metre uzaklıktaki Fethiye Antalya karayolu Karaçulha kavşağında Rahim Karhan (47) idaresindeki 09 FK 557 plakalı kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden Emre Eldemir'in (13) karnesini okulda düzenlenen törende babası Ramazan Eldemir, Okul Müdürü İsa Küçük’ten gözyaşları içerisinde aldı.

Karne töreni için okula gelen acılı baba Ramazan Eldemir, oğlunun oturduğu çiçeklerle süslü sırada bir süre otururken gözyaşlarını tutamadı. Sınıf öğretmeni, diğer öğrencilerin karnesini sınıfta dağıtırken Emre Eldemir’in karnesini okul müdürü İsa Küçük  kapanış töreninde 142 öğrenci önünde sundu. Burada Emre Eldemir için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Acılı baba Ramazan Eldemir de oğlunun arkadaşları 7'nci sınıf öğrencileri ile birlikte sıraya geçti. Din kültürü öğretmeninin Kur'an-ı kerim okuyup dua ettiği törende, Okul Müdürü İsa Küçük kazada hayatını kaybeden Emre Eldemir’in babasına Teşekkür Belgesi ve Karnesini verdi.

Acılı baba öğrencilere karşıdan karşıya geçişte dikkat etmelerini isteyerek “Emre kazada hatalı değildi ama sizlerin de olası bir kaza yaşamamanız için trafik kurallarına uyunuz” diye öğütte bulundu.

Ramazan Eldemir, “Bu sınıftaki çocuklar oğlumun arkadaşları artık bizim çocuğumuz. İnşallah kazanın olduğu kavşağa kısa sürede üst geçit yapılır. Emre öldü. Bu vesile olur. Başkaları ölmez. Şoförlere de bir çağrım var. Hiç birisi kırmızı ışıkta geçmesin. Kavşaklarda hız yapmasınlar. Bu kazadan ibret alsınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının bu sürücüye gerekli cezayı vereceğine inanıyorum”dedi.

Emre Eldemir’in sınıf arkadaşları da, "Karne alacağımız günün öncesinde karnesini göremeden gitti. En iyi arkadaşlarımızdan biriydi. O gün çok neşeliydik. Bizden habersiz gidince ölüm haberini aldık. Emre’yi çok severdik. Kendisi şimdi cennette. Onu kalbimizde yaşatacağız. Arkadaşımızın canının yandığı yere kısa zamanda üst geçit yapılmasını istiyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.