Emre karnesini göremedi

Fethiye’de meydana gelen kazada Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerinden 13 yaşındaki Emre Eldemir kendisine bir kamyonetin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası kazanın...

Emre karnesini göremedi

Fethiye’de meydana gelen kazada Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerinden 13 yaşındaki Emre Eldemir kendisine bir kamyonetin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası kazanın meydana geldiği Karaçulha Kavşağını kapatan vatandaşlar burada üst geçit yapılmamasına tepki gösterdiler. Kaza sonrası kamyonet şoförünün oğlu vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Okul dönüşü trafik canavarına yakalanan Emre Eldemir’in aynı gece gerçekleştirilecek olan yıl sonu etkinliğinde Orhan Veli’nin “Hürriyete Doğru” şiirine okuyacağı ve bunun için kuaförde hazırlık yaptıktan sonra gecenin gerçekleştirileceği okula gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Önceki gün akşam saatlerinde Fethiye İlçesi Karaçulha Beldesinde okula giden bir öğrenci kırmızı ışıkta hız yapan kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından Fethiye Muğla karayolundaki Karaçulha kavşağında gergin saatler yaşandı

Karaçulha Beldesinde Şehit Mustafa Gökdal Orta Okulunda yılsonu gecesi olarak şiir dinletisi gerçekleştirilecekti. Gecede 7 sınıf öğrencisi Emre Eldemir (13) Orhan Veli’nin “Hürriyete doğru” isimli şiirini okuyacaktı. Öğretmenleri ve velileri önünde okuyacağı şiir için günler öncesinden hazırlanmıştı. Akşam saatlerinde de program öncesi beldenin Çalıca mahallesindeki bir erkek kuaföründe traş olduktan sonra yanında bir arkadaşıyla okuluna dönüyordu. Fethiye- Antalya karayolu Karaçulha kavşağında okuluna 50 metre uzaklıkta yeşil ışıkta geçmek için hareket ettiği anda Antalya istikametinden Fethiye istikametine kırmızı ışıkta beklemeden hızla yoluna devam eden Rahim Tarhan (47) idaresindeki 09 FK 557 plakalı kamyonetin çarpması sonucu Emre Eldemir kaza yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kamyonet oldukça hızlı olduğu için çocuğu yaklaşık 33 metre sürükledikten sonra durabildi.

Anne sinir krizleri geçirdi

Olay yerine gelen annesi Aynur Eldemir ve diğer yakınları ile öğretmenleri ve arkadaşları kanlar içindeki cesedi görünce sinir krizi geçirdiler. Fethiye Emniyet Müdürlüğüne bağlı Günlükbaşı Polis merkezinden bir ekip kazaya neden olan sürücü Rahim Tarhan’ı hemen gözaltına alıp olay yerinden polis merkezine götürdü. Bu arada olay yerine çağrılan 112 acil sağlık ekibi de baygınlık geçiren Anne Aynur Eldemir’e müdahale etti. Kazayı öğrenen Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, okul müdürleri ve öğretmenlerde kaza yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldılar.

Sürücünün oğlu linçten kurtuldu

Bu arada kaza yapan sürücü Rahim Tarhan’ın oğlu olduğu öğrenilen bir genç kaza yerine koşarak gelip otomobilin camlarının kırık halde olduğunu görünce babasının hayatından endişe edip “babam nerede ?” diye sorunca Emre’nin öfkeli yakınları bir anda bu gence tekme tokat saldırdı. Genç kaçmaya başlayıp geldiği otomobile bindiği anda vatandaşlar otomobilden indirip dövmeye başladılar. Olay yerindeki polislerden Hasan Kara öfkeli kalabalığın arasına dalıp genci ellerinden alıp kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 10 dakika süren arbede sonrası genç polis tarafından kurtarıldı..

Vatandaş kavşağı trafiğe kapattı

Emre Eldemir’in cesedi cenaze otosuyla Fethiye Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken kazaya karışan kamyonette çekici ile yoldan uzaklaştırıldı. Kaza yerinde toplanan 500’ü aşkın belde sakini bir anda bu kavşağın bulunduğu bölgeye üst geçit yapılması isteği ile Fethiye -Antalya karayolunun her iki şeridini trafiğe kapattı. Vatandaşlar ve kadınlar yolda araçların önüne oturup saatlerce trafiğin akışını kestiler ve 3 saat boyunca olay yerine başta Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı olmak üzere AK Parti Muğla Milltevekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Karayolları Müdürlüğünden bir yetkiliyi beklediler.

Saatcı gelince yolu açtılar

Vatandaşların beklediği yetkililerden kimse gelmeyince Karaçulha eski Belediye Başkanı Turhan Kovancı devreye girip Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan’ı telefonla arayıp kazanın olduğu kavşağa üst geçit yapılması sözünü telefonla vermelerine rağmen öfkeli kalabalık yolu trafiğe açmadı. MHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kaza yerine gelerek önce başsağlığı dileyip ardından “Karayolları yapmazsa karayollarının vereceği izinle üst geçidi en fazla bir ayda buraya yaparız” sözü üzerine Saatcı’yı alkışlayan öfkeli kalabalık bir anda yolu trafiğe açtı.

Öğretmeni gözyaşına boğuldu

Olay yerine geldiğinde gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğulan Türkçe Öğretmeni Halil Keskin, “Bugün okulumuz da şiir dinletisi yılsonu etkinliğimiz vardı. Emre Eldemir’de güzel şiir okurdu. Orhan Veli’nin “Hürriyete Doğru” şiirini vermiştim. Biz okulda kendisini bekliyorduk. Program henüz başlamamıştı. Erkek kuaförüne saçlarını yaptırmaya gitmiş. 19.30’da gelecekti. Biraz acele edince herhalde bu kaza yaşandı. Çok üzgünüz. Okuldaki şiir dinletisi iptal edildi” dedi.

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.