Emniyetimiz emin ellerde

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada 2010 yılı Ocak ayından itibaren günümüze kadar olan zaman diliminde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün merkez ve diğer ilçelerde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirilen...

Emniyetimiz emin ellerde

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada 2010 yılı Ocak ayından itibaren günümüze kadar olan zaman diliminde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün merkez ve diğer ilçelerde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında özet bilgiler verildi. Yapılan yazılı açıklamada; “Muğla Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün Ocak 2010 tarihinden bugüne kadar İlimizde yasaların emrettiği şekilde yürüttüğü çalışma ve faaliyetler aşağıda sunulmuştur.

Bilindiği üzere tarım, hayvancılık, madencilik ve turizm yönünden dünya çapında öneme haiz Muğla ilimiz, 1124 km’lik kıyı şeridi uzunluğu, birbirinden güzel turistik yerleri, %70’e yaklaşan ormanlık alanları, Karya uygarlığına kadar dayanan tarihi ve kültürel zenginlikleri, ören yerleri, yıllık 6 milyona yakın turist trafiği, alternatif turizm ve kültür turizm imkânları ile dünyanın cennet köşelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Stratejik, ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam açısından büyük önem arz eden ilimizin asayiş ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bugüne kadar çeşitli çalışmalarımız ve projelerimiz hayata geçmiş bulunmaktadır.”denildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından söz konusu süre içinde gerçekleştirilen çalışmalar ise ana başlıklar halinde şu şekilde:

-Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm yönünden büyük önem arz eden ilçelerimizde Atlı Polis Devriyesi hizmete sunuldu.

-İl Merkezi ile ilçelerin çoğunda Mobese olarak adlandırılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projeleri hayata geçirildi. Bu vesile ile meydana gelen olaylarla olaya karışan ilgili şahısların yakalanması, olayların aydınlatılması ve vatandaşların mağdur olma potansiyelinin azaltılması hedefleniyor.

-84 araç teşkilat filosuna katıldı.

-12 Haziran 2011 genel seçimlerinin huzur ortamında yapılması sağlanarak, siyasi partiler, sendikalar ve STK’larca düzenlenen 520 civarındaki basın açıklamaları ile açık hava ve kapalı salon toplantılarının güvenli ortamda gerçekleştirilmesine katkı sağlandı.

-Turizm yönünden önem arz eden Bodrum, Marmaris ve Fethiye İlçelerimizde Çevik Kuvvet Grup Amirlikleri kuruldu, bu ilçelerde meydana gelebilecek olaylara anında ve güçlü bir şekilde müdahale edilme potansiyeli güçlendirildi.

-Tatil ve dinlenme amaçlı olarak yılda yaklaşık 6 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tatil beldelerinde güvenliğin sağlanabilmesi için ilçe personeli ve İl Merkezinde takviye olarak gönderilen personel, yaz aylarında maksimum performans göstererek ilin asayişine hizmet sundu.

-Terörle mücadele kapsamında,  vatandaşlara yardımcı olmak, onları bilinçlendirmek ve gençlerin çeşitli şekillerde terör örgütünün tuzaklarına düşmelerini önlemek için; Aile polisliği projeleri hayata geçirildi.

-Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce de hedef kitlesi çocuklar, engelli çocuklar, yaşlılar, hükümlü vatandaşlar, huzurevi sakinleri, Emniyet Teşkilatı personeli, doğa ve çevre, yardıma muhtaç vatandaşlar, internet kullanıcıları olmak üzere toplam 14 proje çalışması yapıldı.

-Bölge Trafik Şube Müdürlüğünce, ilimizi ziyaret eden ve İlimizde ikamet tezkeresi alarak yerleşik hayata geçen yabancı misafirler için hazırlanan Türkçe/İngilizce ve Türkçe/Almanca Trafik Ceza Rehberliği Kitapçıklarının Ülke geneline dağıtımı yapıldı.

-Bölge Trafik Şube Müdürlüğünce, Trafik işaretlerinin olumsuz hava şarlarında dahi görünürlüğü, kolay algılanması, vatandaşların görsel olarak ikaz edilmesi ve bu surette Trafik memurlarının karıştığı kazaların azaltılması hedeflendi.

-Özellikle yaz aylarında artan araç trafiği sebebiyle, İl genelinde yoğunluğun artmasından dolayı helikopterli trafik denetimleri çalışmaları başlatılarak olumlu sonuçlar elde edildi.

-İl genelinde başlatılan uygulama ile yollardaki radar sistemlerine hızlı araç kullanırken giren araç sahiplerine, konu ile ilgili olarak gönderilen fotoğraflar ve hız bilgilerinin yanında, güvenli ve kurallara uygun araç kullanımını konu eden mektup gönderme uygulaması sonucunda, idari yargıya itiraz eden vatandaşların sayısı tamamen sona ererken, bu uygulama trafik güvenliğine önemli katkılar sağladı.

-20 Mart 2012’de uygulanmaya başlanan Ailenin Korunması Hakkındaki Kanun doğrultusunda yaklaşık 150 aile ile ilgili çalışmalar olmuş ve bugüne kadar mahkeme kararlarıyla uygulanan tedbirlerde herhangi bir aksaklık ve üzücü durum meydana gelmedi.

-Müdürlüğe bağlı Ek Hizmet Binası, Akyol Hizmet Binası, Hamursuz Polis Lojmanları, Marmaris Polis Evi, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Günlükbaşı Polis Merkezi Amirliği ve Çevik Kuvvet Grup Amirliği, Kavaklıdere Polis Merkezi, Datça İlçe Emniyet Amirliği ve Polis Lojmanları, Ula İlçe Emniyet Amirliği, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Lojmanları ve Polis Merkezi Amirliği binalarında muhtelif tadilatlar yapılmış olup ayrıca bu binalarda bulunan nezarethanelerde iyileştirmeler ve standartlaştırma çalışmaları gerçekleştirildi.

-İl merkezi ile Fethiye, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde Emniyet Hizmet binaları yapım işleri için muhtelif büyüklüklerde arsa tahsisleri yapıldı.

-Milas Emniyet Müdürlüğüne ait Polis Lojmanlarının tadilat işlemleri, Dalaman Hava Alanı Polis Lojmanları Projesi, Fethiye ve Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüklerine yeni hizmet binası kazandırma işlemleri ile İl Merkezinde Muslihittin Mahallesi Sülüklü Mevkiinde bir Polisevi yapılması işlemleri gelecek yatırım programları olarak planlandı.

-Pasaport Müracaat Merkezlerinin sayısı 8’e çıkartılarak vatandaşların işlemleri kolaylaştırılmış, yabancı misafirlere vermekte olduğumuz ikamet tezkereleri ilçelerde yaygınlaştırılmış, böylece yabancı ülke vatandaşlarının işlemleri kolaylaşması sağlandı.

-İlçelerde ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarına yönelik olarak yaklaşık 150-200 kişinin katıldığı uyum seminerleri düzenlendi.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.