Emlakçıların oda hayali gerçekleşiyor

Muğla’daki Emlak Müşavirleri Derneklerinin her yıl geleneksel olarak Haziran ayı içerisinde yaptıkları bölge toplantısı Menteşe ilçesinde Muğla Emlak Müşavirleri Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. Bölge toplantısına,...

Emlakçıların oda hayali gerçekleşiyor

Muğla’daki Emlak Müşavirleri Derneklerinin her yıl geleneksel olarak Haziran ayı içerisinde yaptıkları bölge toplantısı Menteşe ilçesinde Muğla Emlak Müşavirleri Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. Bölge toplantısına, Muğla Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Ziya Ercan, Bodrum Dernek Başkanı Ömer Yetgin, Marmaris Dernek Başkanı Y. Kenan Akkuş, Fethiye Dernek Başkanı Şeref Varlı, Datça Dernek Başkanı Müderris Bayar, Milas Dernek Başkanı Hadi Karasu ve yönetim kurulu üyeleri ile kurulacak olan Muğla Emlak Meslek Odasında kurucular kurulunda görev alacak isimler katıldı.

KORSAN EMLAKÇILAR İLE MÜCADELE

Toplantıda Emlak müşavirleri ve vatandaşların en büyük şikâyetlerinden birisinin ayakçı tabir edilen korsan emlakçılar olduğu açıklandı. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, “İşyeri açma ruhsatı olmayan, vergi numarası, diploması, emlâkçılık sertifikası olmayan bu kişiler haksız kazanç elde ettikleri gibi vatandaşlarımıza fatura kesmedikleri için devleti de zarara uğratmaktadırlar. Yine bu kişilerle vatandaşlarımızın karşılaştıkları problemlerde ve ihtilaflarında vatandaşlarımız derneklerimize başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedirler. Bu kişilerin belediyeler ile valilik ve kaymakamlıklara bildirilmesine ayrıca maliyenin 4440189 nolu ihbar hattına bildirilmesine karar verilmiştir” dedi.

MUĞLA EMLAK MESLEK ODASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Ercan, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Muğla Emlak Meslek Odası kurulması ile ilgili çalışmaların tamamlanarak kuruluş dilekçesinin ilgili kurumlara gönderildiğini söyledi. Ercan, “Vatandaşlarımızın gayrimenkul alıp satmak ve kiralamak hususunda en uygun zaman yaz aylarıdır. Onların en doğru kararı verebilmelerini sağlamak için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda broşürler ve basın yoluyla vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi kararlaştırılmıştır. Geçtiğimiz yıl Muğla Emlak Meslek Odasını kurmak için yaptığımız müracaatın yeterli sayıya çok yakın olmamıza rağmen, odalarda uygulamaya konulan NACE kodları yüzünden gerekli sayıya ulaşamadık. Bununla ilgili olarak her dernek başkanımız üyelerini uyararak emlak müşavirliği dışında aynı işyerinde başka bir iş yapmamalarını ve esnaf odasında çift kayıt var ise sildirmelerini karar altına alınmıştır. Federasyon Başkanımız Hacı Ali Taylan ve yönetim kurulu üyelerinin büyük çabaları neticesinde 20 yıldır üzerinde anlaşılamayan emlak müşavirliği yasa tasarısı geçtiğimiz ay İstanbul Ticaret Odasında yapılan törenle üzerinde uzlaşılan metin tüm Türkiye’deki oda, dernek başkanları ile esnaf ve ticaret odaları başkanlarınca imza altına alındı. Metin, TBMM’ye sunularak kanunun yasalaşması için çalışmalar hızlandırılmıştır” dedi.

EMLAKÇILIK ETİK KURALLARI HAZIRLANIYOR

Emlakçılık mesleğini yasal yollardan yapan meslektaşları için etik kurallar hazırladıklarını açıklayan Ercan, “Emlak müşavirliğini kendisine meslek olarak seçen ve yasal olarak bu mesleği yapan arkadaşlarımız için pas paylaşımı sözleşmesini ön plana çıkararak etik kurallar hazırlanmış olup önümüzdeki günlerde çoğaltılarak tüm emlakçı arkadaşlarımıza imza karşılığı dağıtılacaktır. Federasyonumuzun anlaşma yaptığı ilan.com.tr’nin ilçelerimizde yaptığı çalışmalar, belediyelerimizin sitelerinde parsel sorgulama ve imar durumu çalışmalarının gösterilmesi ile ilgili müracaatlarımız ile derneklerimizin valilik il dernekler müdürlüğü ile iş birliği yaparak gerek AB, gerekse GEKA’ya sunulan projeler görüşüldü” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.