Emlakçılarda yasa bekleyişi

Emlak Müşavirleri Derneklerinin oda statüsü kazanmak için yaptıkları başvuru sonrası hazırlanan Kanun Taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekliyor.Türkiye genelindeki Emlak Müşavirleri derneklerinin Oda statüsü...

Emlakçılarda yasa bekleyişi

Emlak Müşavirleri Derneklerinin oda statüsü kazanmak için yaptıkları başvuru sonrası hazırlanan Kanun Taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekliyor.

Türkiye genelindeki Emlak Müşavirleri derneklerinin Oda statüsü için yaptıkları çalışmalar sonrası hazırlanan kanun tasarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırıldı. Kanun tasarısının önümüzdeki günlerde yasalaşarak dernek statüsünde hizmet veren Emlakçılar Oda olarak hizmet vermeye başlayacak.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, Türkiye genelindeki oda ve dernekler ile yapılan mutabakat ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün görüşleri alınarak hazırlanan Emlâk Müşavirleri kanun taslağının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırıldığını söyledi. Ercan, “Muğla Emlâkçılar Odası’nın kurulması için bakanlığımıza müracaatımızı yaparak kuruluş için inceleme sürecini bekliyoruz. Yeni kurulacak odamız ve TBMM’de çıkartmaya çalıştığımız Emlak Müşavirleri Yasası çıktığında isim değişikliği oluşacak ve Muğla’daki 5 odanın oluşturacağı ‘Muğla Emlak Müşavirleri Birliği’ olarak hizmet vereceğiz. Uzun yıllar büyük uğraş verdiğimiz meslek yasamızın yasallaşmasına ilk defa bu kadar yaklaşılmıştır. Gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçaklarına önlenmesi, emlak müşavirleri ve emlak müşavirliği mesleğinin hak ettiği kariyeri kazanmasını sağlamak, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla kanun tasarısı hazırlanmıştır. Yasada, emlak müşaviri yeminli ve üniversite mezunu olacak. Sektöre yeni girecek olanlara bir yıllık eğitim ve staj zorunluluğu getirilecek. İlgili meslek odalarının ve derneklerin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde verdikleri kurs belgeleri ile bakanlık lisans sınavını kazanmadan emlakçılık yapılmayacak. Kayıt dışı emlakçılık yapanlara bakanlıkça ciddi yaptırım ve cezalar gelecek. Hizmet ücretleri Türkiye’nin her yerinde aynı olacak. Öğrenim ve staj şartı aranmaksızın oda ve derneklere kayıtlı faal emlakçılar müktesep haklardan yararlanacak” dedi.

Toplantıya, Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetgin, Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Fethiye Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Şeref Varlı ve Datça Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hidayet Ersöz katıldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.