Emlak Danışmanlığı Yeminli olacak

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nda sona gelindiği bildirerek; “ Yasalaşmasını beklediğimiz Emlak Danışmanlığı Yasası birkaç ay içinde hayata geçecek.” dedi....

Emlak Danışmanlığı Yeminli olacak

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı’nda sona gelindiği bildirerek; “ Yasalaşmasını beklediğimiz Emlak Danışmanlığı Yasası birkaç ay içinde hayata geçecek.” dedi. Tasarının kabul edilmesi durumunda yetkisiz olarak emlakçılık yapanlara 400 bin TL’ye kadar para cezası getirilerken, emlak danışmanları üniversite mezunu ve yeminli olacak.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan ilçe başkanlarının da katılım gösterdiği bir toplantı ile hazırlanmakta olan Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısını değerlendirdi.

Uzun yıllar uğraş verdikleri meslek kanununun yasalaşması konusunda sona gelindiğini bildiren Ercan; “ Gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçakların önlenmesi, emlak danışmanları ve emlak danışmanlığı mesleğinin hak ettiği kariyer ve ünvanı kazanmasını sağlamak, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mağduriyetlerin yaşanmaması, vatandaşların ve meslek mensuplarının dünyadaki örneklerine bakıldığında benzer hizmetleri en üst noktada alması düşüncesinden hareketle Emlak Danışmanlığı Kanunu Tasarısı hazırlandı.

Oda  ve derneklerimizin mutabakatı ile hazırlanan Emlak Danışmanlığı Kanun Taslağı cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’na sunulmuş , bu konuda ilgili bakanlarımızla da görüşülerek destekleri alınmıştır.” Dedi.

Tasarının yasalaşması durumunda neleri getireceğini maddeler halinde değerlendiren Ercan; “ Öncelikle kaçak çalışanlara, meslek unvan ve yetkilerini haksız kullananlara 50 bin TL’den 400 bin TL’ye kadar para cezası ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilecek ve kaçaklar ortadan kaldırılacaktır.

Emlak danışmanları yeminli ve üniversite mezunu olacak. Sektöre yeni girecek olanlara 3 ay teorik ve 3 ay pratik olmak üzere 6 ay eğitim zorunluluğu getirilecek. Haksız rekabetin ve yanlış tanıtım ve reklamın önüne geçilecek. Tapu dairelerinde emlak danışmanlarının müşterilerini ağırlayacak bir hizmet odası olacak. Birliğin internet sayfasında tüm emlak danışmanlarının kayıt ve sicili bulunacak ve vatandaşa açık olacak. Hizmet ücretleri Türkiye’nin her yerinde aynı olacak.

Yasa ile ilgili odalara kayıtlı olan mevcut emlak danışmanları koruma altında olacak. Kanunun geçici 1. Maddesine göre kanunun çıktığı tarihten geriye doğru bir yıl içinde faturasını kesmişse müktesep haklardan otomatikman yararlanacak. Öğrenim ve staj şartı aranmaksızın, sınavsız olarak kurulacak Türkiye Emlakçılar Birliği tarafından lisansları verilecek.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanımız Hacı Ali Taylan’ın üstün çabaları ve yaptığı girişimlerle bu mesleğin çıtası daha da yükseklere çıkacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.