EML öğrencileri Avrupa’da

Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 24 öğrencisi Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’ta Beceri Eğitimi Uygulaması yapacak.Avrupa Birliği İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında AB Hibe Programları Bilgilendirme...

EML öğrencileri Avrupa’da

Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 24 öğrencisi Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’ta Beceri Eğitimi Uygulaması yapacak.

Avrupa Birliği İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında AB Hibe Programları Bilgilendirme Seminerleri ve Başarılı Proje Uygulamaları Tanıtımlarının ilk toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımıyla İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin kabul edilen projesi, Proje Koordinatör Öğretmeni Ali Uzun tarafından tanıtıldı. Kabul edilen proje kapsamında; Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 14, Tesisat Teknolojileri Alanından 10, olmak üzere toplam 24 öğrencimiz beceri eğitimi uygulamasını Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’ta yapacak.

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Öğretmen Ali Uzun şunları söyledi: “Proje, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı öğrencileri için Skoda fabrikasında uygulama imkanı sağlayacağından, öğrenciler bir otomobilin sac halinden otomobil haline gelişini yerinde gözlemleme ve süreci anlama imkanı sağlayacak. Yine Tesisat Teknolojisi Alanı için; ilimiz yakın zamanda doğalgaza geçeceğinden, bu süreçte ihtiyaç duyulacak nitelikli, kaynak konusunda bilgili ve tecrübeli teknik elemanlara ihtiyaç duyacaktır. Projemiz bu anlamda ilimize büyük katkı sağlayacaktır.

Nitelikli eleman yetiştirilmesi hedefleniyor

Proje ile öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde teknolojik altyapısı tam olan kurumlar ve işletmelerde eğitim alarak beceri eğitimi yapma imkânı bulacaklar. Eğitim alma imkanı bulamadıkları konuları bu şekilde öğrenme imkanı elde edecekleri gibi daha önce eğitimini aldığı konuları farklı ortamlarda tekrar etme ve kendi eğitim ortamıyla kıyaslama imkanı bulacak ve mesleki olarak kendilerini geliştireceklerdir. Öğrencilerimizin; alacakları bu eğitim ile mesleki gelişimlerini daha üst seviyeye çıkarmaları, ülkemizin ihtiyacı olan gelişime açık, kaliteli ve nitelikli teknik elemanlar olarak yetişmeleri hedeflenmektedir.

Ayrıca yurtdışına çıkıp, bilgisini, görgüsünü arttıran, sektörün çalışma koşullarını ve şartlarını gören katılımcı öğrencilerimiz, yaşam boyu eğitim ve öğrenimin önemini algılayacak, kendine olan öz güvenini arttıracak ve farklı kültürleri tanıyacaklardır. Yine katılımcılarımızın ve okullarımızın, AB’deki meslek okulları ve işletmelerle iletişim kurma ve işbirliği geliştirmesi, yenilikçi örnek uygulamaların okullarımıza aktarılmasının sağlanması beklenen proje sonuçları arasındadır.

Projenin hareketlilik faaliyeti toplam 24 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen ile, 12-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinde gerçekleştirilecektir.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.