Emekliler promosyonları istiyor

Tüm Emekli-Sen Muğla Şubesi üyeleri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek bütün kurumlara verilen banka promosyonlarının emeklilere de verilmesini istediler. Emekliler daha sonra bu doğrultuda yazdıkları dilekçelerini postaneye...

Emekliler promosyonları istiyor

Tüm Emekli-Sen Muğla Şubesi üyeleri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek bütün kurumlara verilen banka promosyonlarının emeklilere de verilmesini istediler. Emekliler daha sonra bu doğrultuda yazdıkları dilekçelerini postaneye giderek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderdiler.

Ülke genelinde sayıları 10 milyonu aşan emekliler banka promosyonlarını istediler. Emekliler, kurumlara ödenen banka promosyonlarının emeklilere de verilmesi gerektiğini ve bunun hakları olduğunu vurguladılar.

Muğla Tüm Emekli-Sen üyeleri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek bu taleplerini düzenlenen bir basın açıklaması ile dile getirdiler. Emekliler adına konuşan Tüm Emekli-Sen Muğla Şubesi Başkanı Zekeriya Kargın, “ Başbakanlığın genelgesi ile 11 milyon emekli ile emekli dul ve yetimin aylığını ödeyen, emeklilerin işvereni konumunda bulunun Sosyal Güvenlik Kurumunu da bağlamasına rağmen kurum gerekli çalışmaları yapmamış ve emeklilere promosyon ödenmesini sağlamamıştır.” Dedi.

Bakanlığın 2007 yılında bu yana bu doğrultuda yaptığı açıklamalara rağmen hala bunun için çalışma yapılmadığını hatırlatan Kargın; “ Bu açıklamaların en sonuncusu ise birkaç gün önce mevcut bakan Süleyman Soylu’nun açıklamalarıdır. Asil garip olan ise bugüne kadar sonuç alınmamış olsa da bakanların yaptığı bu açıklamaların, yandaş basın tarafından iktidarın lütfu gibi, büyük puntolarla müjde diye haberleştirilmesidir.  Maalesef değişen bir şey yok ve aynı basın sayın bakanın açıklamasını da emekliye promosyon müjdesi diye haberleştirdi.” Diye konuştu.

“Promosyon bir müjde ve lütuf değildir. Bankaların maaş ödemesi yaptıkları çalışan ve emekli kişiye ödemeyi taahhüt ettikleri paradır” diyen Kargın; “ Çünkü bankalar maaş ödemelerinden muazzam karlar elde etmektedir. Promosyon ise bankaların bu kazancın cüzi bir kısmını, maaş sahibine vermeyi kabul etmeleridir. Kendisi de bir kamu kurumu olan, milyonlarca emeklinin maaşını ödeyen SGK’nın bu güne kadar genelgenin gereğini yapmamış olması bir eksikliktir.

Bankanın açıklaması ile son çıkan haberlere baktığımızda verilecek olan promosyon, emeklinin üç yıl ayna bankadan maaş almasına bağlı olup, en çok 900 lira verilecektir. Promosyon, genelge ile 2007 yılından itibaren ödenmesi gereken bir paradır. Ancak bakanın açıklaması, geçmişe sünger çekilmek istendiğini göstermektedir. Bu kabul edeceğimiz bir durum değildir.

Sayın bakana çağrımız, bankalara yapılacak görüşmelerde, promosyonun 2007 yılından itibaren ödenmesini sağlamasıdır. Çünkü SGK, başbakanlık genelgesinin gereğini yapmamış ve milyonlarca emeklinin 2007 yılından bu yana hak kaybına uğramasına yol açmıştır. Promosyonların verilmezse önümüzdeki süreçte buna ilişkin idari ve hukuki girişimlerimiz kesintisiz devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Buradaki basın açıklamasının ardından emekliler toplu olarak PTT şubesine giderek dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanın Süleyman Soylu’ya posta yolu ile gönderdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.