Emekli maaşı ile 300 sokak kedisine bakıyor

Marmaris ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki emekli kadın, aldığı bin 300 lira emekli maaşıyla 300 sokak kedisi ve evinde beslediği 10 köpeğe bakıyor. Hayvansever kadın, günden güne artan sokak hayvanı sayısı nedeniyle bütçesinin...

Emekli maaşı ile 300 sokak kedisine bakıyor

Marmaris ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki emekli kadın, aldığı bin 300 lira emekli maaşıyla 300 sokak kedisi ve evinde beslediği 10 köpeğe bakıyor. Hayvansever kadın, günden güne artan sokak hayvanı sayısı nedeniyle bütçesinin yetmediğini belirterek destek istedi.

Çıldır mahallesi 103 sokakta kız kardeşi ile birlikte yaşayan Hülya Herkesecan, emekli olduktan sonra kendini sokak hayvanlarına adayarak 10 yıldır onların bakımıyla uğraşıyor. Aldığı bin 300 lira emekli maaşının her ay bin 100 lirası ile sokak kedilerine mama alan Herkesecan, akşam saat 21.00'de elinde su kabı ve mama poşeti ile evinden çıkıyor. 3 saat boyunca 30 sokağa uğrayıp 10 kilometre yol yürüyen fedakar kadın, 300 kedinin karnını doyuruyor. Sokak kedileri ise her gün aynı saatte karınlarını doyuran kadının yolunu dört gözle bekliyor. Hayvansever kadın, 300 sokak kedisini beslemekle yetinmeyip evinde de 10 adet sokaktan aldığı köpeği besliyor.

Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Hülya Herkesecan, onların mama ücretlerini karşılamakta zorlandığını dile getirerek hayvanseverler ve yetkililerden destek beklediğini kaydetti. Gece geç saatlerde tek başına kadın haliyle sokaklara çıktığını söyleyen Herkesecan, sokak kedilerini beslediği için bazı kişilerden tehdit aldığını ifade ederek , vatandaşlardan sokak hayvanlarını beslemesine karışmamalarını istedi. Hayvanların insanlara muhtaç yaşadığını hatırlatan Herkesecan, tüm zorluklara rağmen sokak hayvanlarını beslemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.