Emekli Astsubaylar "ölüm orucu" için Ankara'ya gidiyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Muğla İl Başkanlığı, Ankara'da Astsubayların 5 Mart itibariyle başlattıkları ölüm orucuna katılmak üzere 14 Mart gecesi yola çıkacaklarını bildirildi.Özlük haklarının iyileştirilmesi...

Emekli Astsubaylar "ölüm orucu" için Ankara'ya gidiyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Muğla İl Başkanlığı, Ankara'da Astsubayların 5 Mart itibariyle başlattıkları ölüm orucuna katılmak üzere 14 Mart gecesi yola çıkacaklarını bildirildi.

Özlük haklarının iyileştirilmesi için 5 Mart günü Ankara'da ölüm orucuna başlayan Astsubaylara destek amacıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Muğla İl Başkanlığı üyeleri 14 Mart gecesi yola çıkma kararı aldı.

Dernek binasında basın açıklaması ile 15 Mart günü Ankara'da olacaklarını belirten Dz. Asb. Kd. Bçvş. Muğla TEMAD İl Başkanı Halil Ergenli, Astsubayların sistem içinde kendisini ifade etme şansı bulunmadıklarını ileri sürdü. Emekli,muvazzaf Astsubay ve aileleriyle birlikte 1 milyon’a yakın insanı ilgilendiren sorunlarla ilgili TEMAD vasıtasıyla seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Ergenli, "Bizler 120 bin Emekli, 97 bin muvazzaf Astsubay’ı ve aileleriyle birlikte 1 milyon’a yakın insanı ilgilendiren sorunlarla ilgili TEMAD vasıtasıyla sesimizi duyurmaya çalıştık. TSK içerisinde Ötelenen ve ayrıştırılan Astsubaylar; emekli olduktan sonra da açlık ve yoksulluk sınırının altında gelir düzeyiyle yıllarca gururla taşıdıkları üniformanın gururunu emekliliklerinde yaşayamamanın haklı tepkisini göstermektedir. Baskı ve ayrıştırma yaklaşımlarının neticesinde 15 Kasım- 3 Aralık 2013 tarihleri arasında 7 astsubay intihar etmiştir. Son 3 ay içinde intihar eden astsubay sayısı 9’dur" dedi.

Astsubayların gelecek endişesi yaşadığının altını çizen Ergenli şunları söyledi;

"Sistem içinde kendisini ifade etme şansı bulunmayan Meslektaşlarımızın gelecek endişesi taşıması nedeniyle TSK’nin kimyası bozulmuş, kendilerini yalnızlığa terk edilmiş hissetmişlerdir. Üzülerek TSK’ne karşı gerçekleşen birçok haksız uygulama Kurum içinde birilik beraberlik ve aidiyet duygusunun zedelenmesi nedeniyle hak ettiği tepkiyi görmemiştir. Yaşadığımız son birkaç yıllık süreçte, TEMAD misyonu gereği, meslektaşlarımızın uğradığı haksızlık, adaletsizlik ve hukuksuzluklarla ilgili mücadelesini yükseltmiş, sesimizin kamuoyu ve muhataplarımız tarafından duyulması için yoğun çaba göstermiştir. Bu yüzden 5 Mart günü Ankara'da meslektaşlarımızı tarafından başlatılan ölüm orucuna destek için 15 Mart günü yanlarında olma kararı aldık."

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.