Elleriniz kırılsın!

Marmaris’te hamile bir kedi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından hedef tahtası yapıldı. Havalı tüfekli vurulan ve felç olan zavallı kedi iyileşme ihtimali olmayınca karnındaki yavrularıyla birlikte acı çekmemesi...

Elleriniz kırılsın!

Marmaris’te hamile bir kedi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından hedef tahtası yapıldı. Havalı tüfekli vurulan ve felç olan zavallı kedi iyileşme ihtimali olmayınca karnındaki yavrularıyla birlikte acı çekmemesi için uyutularak yaşamına son verildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, havalı tüfekle vurularak felç olan hamile kedi, ağrılarına son verilmesi için ilaçla uyutuldu.

Olay, Beldibi Mahallesinde meydana geldi. Mahallede ikamet eden bir hayvansever yol kenarında bir kedinin hareketsiz yattığını fark ederek, hayvanı veteriner kliniğine götürdü. 3-4 yaşlarında olduğu tahmin edilen kedinin hamile olduğu anlaşıldı. Kedinin, omuriliğine isabet eden havalı tüfek mermisi nedeniyle felç geçirdiği tespit edildi.

Kliniğin sahibi Veteriner Behçet Düzgün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Belden aşağısı hareketsiz olan kediyi muayene ederken yan tarafında bir şişlik hissettim. Şişliğin içinde sert bir kütle olduğunu fark ederek çıkarttım. Sert kütlenin havalı tüfeklerle atılan mermilerden olduğunu tespit ettik. Kedinin karın bölgesine mermilerden 2-3 tane daha isabet etmiş" dedi.

Birkaç gün önce vurulduğu tahmin edilen kedinin iyileşme ihtimalinin olmadığını kaydeden Düzgün, bundan dolayı hayvanı uyutmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Bu tür vakalara sıkça rastladıklarını dile getiren Düzgün, kedi ve köpeklerin hedef tahtası gibi kullanılmaması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu: "Havalı tüfekle atılan mermi öldürücü değil ancak hayvanların gözüne veya omurilik gibi hassas bölgelerine isabet ettiğinde hayati tehlike oluşturabiliyor."

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.