El, toprak ve tohum buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasından kutlanan Toprak Haftası’nın Muğla’da birincisi gerçekleştirildi. Muğla merkeze bağlı Bayır Beldesinde gerçekleşen...

El, toprak ve tohum buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasından kutlanan Toprak Haftası’nın Muğla’da birincisi gerçekleştirildi. Muğla merkeze bağlı Bayır Beldesinde gerçekleşen etkinlikte El, Toprak ve Tohum buluşması adı altında mısır tohumu ekilirken köylülere, yeşil gübreleme çalışması hakkında bilgi verildi. Düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

11-17 Haziran tarihlerinin toprak haftası olarak kutlandığını söyleyen İl Müdürü Nazif Ekici, “Geçen sene kutlanmaya başlayan Toprak Haftası etkinlikleri çerçevesinde toprağın önemi, toprağın değerlendirilmesi, toprağın erozyona uğramaması, iyi kullanılması ve topraktan iyi verim elde edilebilmesi konusunda köylülere bilgi veriyoruz. Toprak üzerinde imarlaşma ve yapılaşmanın da önüne geçilmesi için çalışmalar bu hafta içerisinde de devam edecek. Bu gelecek yıllarda daha da etkin olarak devam edecek” dedi.

Daha sonra konuşan Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış şunları söyledi:

“Toprak hepimiz için çok önemli, tarım hepimiz için çok önemli yaşayan insan için, canlı için, bizim en güzel doğal ortamımız. Bu yüzden de bundan en iyi şekilde istifade edip gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktarabilmek hepimizin en önemli görevleri arasında.”

Konuşmaların ardından vali yardımcısı, il müdürü, belediye başkanı, muhtarlar ve köylüler Tarla Sahibi Selahattin Yıldız’ın tarlasına mısır tohumu ekti ve yeşil gübreleme hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.