Ekmek Arası Resimler

Ressam Cengiz Çeliker’in 2015 yılı ikinci koleksiyonu “Ekmekarası Resimler” sergisi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde sanatseverlerle buluştu.Defne Sanat Galerisinde açılışı gerçekleştirilen “Ekmekarası Resimler” kalabalık...

Ekmek Arası Resimler

Ressam Cengiz Çeliker’in 2015 yılı ikinci koleksiyonu “Ekmekarası Resimler” sergisi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Defne Sanat Galerisinde açılışı gerçekleştirilen “Ekmekarası Resimler” kalabalık bir sanatsever grubu tarafından izlendi. “Yaşayanlar” ve “Yaşadıklarım” başlıklarıyla yer alan resimlere ilişkin Evgani’nin imzasını kullanan Ressam Cengiz Çeliker “Yaşayanlar” grubunda yaşamı oluşturan sokaktaki insanlardan teknelere, balıklara kadar ilgisini çeken konuları resimlediğini belirterek “Yaşadıklarım, grubunda ise kendi başımdan geçen olayların flaş çakması görüntülerini aktardım. Karışık teknikle karalamalar olarak nitelediğim bu çalışmalar aynı zamanda benim resim serüvenimin de bir tür dile getirilmesidir. Neden Ekmekarası Resimler derseniz, herkesin ulaşabileceği fiyatlamayla ve her duyguya seslenen resimler olduğu için,” dedi. Sanatın yaşamın her alanında olması gerektiğini, sanatsız bir yaşamın anlamının eksik kalacağını belirten Evgani’nin yüz resimden oluşan bu koleksiyonu her zaman her yerde sanat vardır ve olmalı, düşüncesiyle gerçekleştirdiğini belirtti.

Evgani, “Sanatçı, içindeki savaşlarını düzenleyerek sözcüklerle, renklerle, şekillerle, ezgilerle ortaya çıkaran bir Don Kişot’tur. Yaptıklarını beğenmeyip hep “daha”sını arar. Sorgulayan, herkesin baktığı yerden bakmayan, bu yüzden eleştirilen ama yine de anarşist bir ruhtur. Bazen de alıp başını sessizce kaçan bir filozof. Yaşamın olağan akışı dışında kendine bir yaşam kurabilen, sıfır noktasında bile enerjisiyle yaşamı sarmalayan, umutları, hayalleri hep taze, garip bir insandır,” dedi.

Resim sanatında kırk yılı geride bırakan Cengiz Çeliker’in Ekmekarası Resimleri Defne Sanat Galerisinde 21 Haziran 2015 tarihine kadar sürecek.

Cengiz Çeliker, 4 Kasım1952 Türkiye, Bursa doğumlu. Halen Muğla Bodrum’da yaşıyor. Resimlerinde Anneannesinin Rus asıllı olması nedeniyle Evgani imzasını kullanıyor. Resme 5,5 yaşlarında başladı. Uzun süre tekstil iş kolunda kendi atölyesinde desinatörlük yaptı. Tümüyle resim çalışmak için tekstil işini bıraktı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.