AKARKEN, "EKMEĞİN 4 LİRA OLMASI BÜYÜK İHTİMAL"

AKARKEN: “ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”Ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yurdun dört bir yanında yaşanan rekolte düşüşü ekmek fiyatlarını vuracak. Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman’nın 1,5 liraya satılan 200 gram...

AKARKEN, "EKMEĞİN 4 LİRA OLMASI BÜYÜK İHTİMAL"

AKARKEN: “ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yurdun dört bir yanında yaşanan rekolte düşüşü ekmek fiyatlarını vuracak. Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman’nın 1,5 liraya satılan 200 gram ekmeğin 4 liradan satılmak zorunda kalınacağına dair açıklama yapmasının ardından Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken de açıklama yaparak, “Zor günler bizi bekliyor” dedi.

Sinem Karakaya

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, kuraklığın ekmek fiyatına etki edebileceğini ve 1,5 liraya satılan 200 gram ekmeğin 4 liradan satılmak zorunda kalınacağını söyledi. Bu açıklamanın üzerine Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Zor günler bizi bekliyor” dedi.

Ataman’ın yaptığı açıklamanın üzerine Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Bugün itibariyle 2 liraya satılan 270 gram ekmeğin 4 lira olması büyük ihtimal” şeklinde konuştu.

“EKMEK FİYATININ YERİNDE DURMAYACAĞI KESİN”

Başkan Güven Akarken, “Ekmek fiyatının 4 lira olacağı tabii ki bir öngörü ama ekmek fiyatının yerinde durmayacağı kesin. Bir ay önce 140 lira olan unun çuvalı şimdi 190 lira civarında. Türkiye’de buğday üretiminin yıllık buğday tüketimi 25 milyon ton iken daha önceleri Türkiye yaklaşık yüzde 90’nı yani 22 buçuk milyon tonunu kendi üretiyordu. Bu yıl ki üretimin 15- 16 milyon ton civarı gerçekleştiği öngörülüyor. Buğday fiyatları da Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamayla yüzde 40 civarında artırıldı. Daha önce tonu bin 600 lira iken şimdi tonu 2 bin 250 lira oldu” dedi.

“BUĞDAY FİYATLARI ARTTI AMA ELDE DE BUĞDAY YOK”

Fırıncı esnafının zararına satış yaptığını söyleyerek, “bizi çetin günler bekliyor” diyen Akarken, “Dünya’da da buğday fiyatları arttı ama elde de buğday yok. Dolayısıyla dünyada ki buğday fiyatları şuanda tonu 2500 lira civarında. Buradan baktığımızda zaten otomatikman yüzde 50’lik bir fiyat artışı gelmiş durumda. Unun çuvalı yılbaşından önce 250 liraya gelecek diye düşünüyorum. Bu da ekmeğin maliyetine yüzde 100’lük bir yük getirecek. Ekmek fiyatlarını yerinde tutmak çok zor. Zaten şu anda fırıncı esnafı zararına satış yapıyor ve kaliteden ödün vererek bu fiyatlardan ekmek satmaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bizi çetin günler bekliyor. Özellikle ekmek çok tatlı bir ürün. Biz Türk milleti olarak ekmek yemezsek doymayız. Birçok yerde ekmekle doyulur. Ekmek fiyatlarıyla ilgili önümüzdeki dönemlerde sıkıntılar yaşanacağı kesin. Fiyatlar konusunda bir şey diyemem ama gidişat bugün itibariyle 2 liraya satılan 270 gram ekmeğin 4 lira olması büyük ihtimal. Zor günler bizi bekliyor. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.