EĞİTİMİN İYİ ÖRNEKLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler ve Yaşayan Okullar Projesi ödülleri sahiplerini buldu. Covid-19 pandemisi sebebiyle ödül töreni çevrimiçi olarak düzenlendi. Muğla...

EĞİTİMİN İYİ ÖRNEKLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler ve Yaşayan Okullar Projesi ödülleri sahiplerini buldu. Covid-19 pandemisi sebebiyle ödül töreni çevrimiçi olarak düzenlendi. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden dereceye giren okulların paylaşılırken ödül almaya hak kazanan okulların yaptıkları çalışmalar çevrimiçi olarak sergilendi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla’da tüm okul/kurumlarda sürekli gelişim vizyonuna sahip güvenilir ortamların oluşturulması, bu ortamlarda iyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve diğer okul/kurumlar tarafından model alınması amacıyla başlatılan “Eğitimde İyi Örnekler Yarışması” ve “Yaşayan Okullar Yarışması” gelen başvuruların değerlendirilmesi ile ödül almaya hak kazanan okulların belirlenmesi süreçleri tamamlandı.

İKİ AYRI PORTALDA YÜRÜTÜLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde yer alan; “İnsan kaynağının verimli kullanılması ve hakkaniyetli bir şekilde ödüllendirilmesi”, “Eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi”, “Yenilikçi uygulamalara imkân sağlanması” hedefleri doğrultusunda düzenlenen yarışmalar tamamı Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılım ekibi tarafından hazırlanmış olan iki ayrı portalda yürütüldü.

Yarışma süresince okul/kurumlar tarafından Eğitimde İyi Örnek Yarışmasına 196 başvuru, Yaşayan Okullar Yarışmasına 86 başvuru yapıldı ve başvurular İl Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildi. Saha değerlendirmesine kalan Toplamda 71 başvuru için Saha Değerlendirme Kurulu tarafından çevrimiçi incelemeler yapıldı. Tüm bu çalışmaların sonucunda dereceye giren okullar belirlenerek kurum web sayfasında ilan edildi.. Proje çıktısı olarak alanlarında derece almış başvuruların yer aldığı “Eğitimde İyi Örnekler ve Yaşayan Okullar Yarışması Dereceler Kitapçığı” hazırlanarak, kurumlar ve kamuoyu ile paylaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE yaptığı açıklamada, “Muğla’da eğitimin kalitesinin yükselmesine ön ayak olan Proje süresince değerli katkılarını bizlerden esirgemeyen ve iyi örneklerin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunan tüm okul/kurumlarımızın yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca değerlendirme sürecinde vermiş oldukları desteklerden dolayı ARGE ekibimize, İlçe Strateji Şube Müdürlerimize, İlçe Koordinatörlerimize, İlçe Tasnif Kurulu Üyelerimize, İl ve Saha Değerlendirme Kurulu Üyelerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.