Eğitim’den Vali Güvençer’e brifing

Milli Eğitim Müdür Vekili Yemen Akyüz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz 2013 yılının değerlendirmesi ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında hazırlanan brifing dosyasını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e...

Eğitim’den Vali Güvençer’e brifing

Milli Eğitim Müdür Vekili Yemen Akyüz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz 2013 yılının değerlendirmesi ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında hazırlanan brifing dosyasını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e sundu.

Muğla’daki Eğitim durumu hakkında bilgiler veren Müdür Vekili Yemen Akyüz, “İl geneli özellikle yatılı ve taşımalı okullarımız başta olmak üzere tüm okullarımız müdür yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz arasında paylaşılarak ziyaretler yapılmaktadır. Ayrıca Eğitim Denetmenlerimizin rehberlik amaçlı ziyaretleri de planlı olarak devam etmektedir.”dedi.

Eğitim hizmetlerinin geniş kesimlere ulaşmasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimizce Sosyal ve Kültürel alanda toplam 132 kurs açıldığını ve 2.013 kişinin belge aldığını ifade etti.

Fatih Projesine değinen Akyüz, “Fırsatları Arttırma Teknolojiyi Geliştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, ilimizde 41 okulda Etkileşimli Tahta kurulumları tamamlanmıştır. Bu okullarımızdan 38 tanesinde altyapı kurulumu işlemleri bitirilmiştir. Fatih Projesi Kurulu olan okullarımıza 77 Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirilerek okullarımızda öğretmenlerimize bilişim alanında destek sağlanmıştır.”diye konuştu.

BİLGE Hareketi Projesi’nin uygulamalarının başladığını belirten Akyüz,”Bilgi-Beceri, İletişim, Liderlik, Görgü, Erdem konu başlıkları altında, ‘Eğitim Yönetimi, Okuyorum-Yazıyorum-Anlıyorum, Kültürümle Kucaklaşıyorum, Dede-Nine-Torun Buluşmaları, Biz Bir Aileyiz, Mutlu Birey Huzurlu Toplum, Okullarda Kalite Uygulamaları, Eğitimde İyi Örnekler, Olimpiyatlara Hazırlanıyorum, Meslek Tanıtımı, Kardeş Okul ve Spor Ligleri’ olarak planlanan faaliyetler iki öğretim yılını kapsayacaktır. Mayıs ayından itibaren yapılan çalışmalar sergilenecektir.”dedi.

Vali Güvençer, verdiği bilgiler nedeniyle Müdür Vekili Yemen Akyüz´e ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. İzlediği ve dinlediği brifingler arasında en iyi hazırlanan sunumlardan birisinin Milli Eğitim Brifingi olduğunu vurguladı. Valilik Özer Türk Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Kamu kurum ve kuruluşların Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.