Eğitimcilerden tasarıya tepki

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Anadolu Eğitim Muğla şubelerinin üyeleri MEB Yasa Tasarısı’nı bir günlük iş bırakarak protesto ettiler.Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Anadolu Eğitim Muğla şubelerinin...

Eğitimcilerden tasarıya tepki

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Anadolu Eğitim Muğla şubelerinin üyeleri MEB Yasa Tasarısı’nı bir günlük iş bırakarak protesto ettiler.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Anadolu Eğitim Muğla şubelerinin üyeleri MEB Yasa Tasarısı’nı bir günlük iş bırakarak protesto ettiler. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, Sınırsızlık Meydanına kadar yürüdüler.

Sınırsızlık Meydanında sendikalar adına basın açıklamasını Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata yaptı. Özata, “MEB Yasa Tasarısı ‘dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesi’ bahanesi ile meclise getirilmiştir. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ortaya çıkan kirli ilişkiler sonrasında büyük bir panik yaşayan siyasi iktidar peş peşe gündeme getirdiği ve tepki ile karşılanan yasal değişikliklerin ardından eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan MEB Yasa tasarısı ile eğitimde yaşanan sorunlar daha da derinleşecektir. Şu anda meclis gündeminde olan tasarı ile dershanelerin dönüştürülmesi bahanesi ile kamu kaynakları özel okullara aktarılmak istenmekte, devlete ait arazi ve okul binaların özel sektöre ve çeşitli amaçlara kurulmuş vakıflara devredilmesi, kiralanmasının hesapları yapılmaktadır. 4 yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerin tek bir yasa ile görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanmasının adımları atanmak istenmektedir. Böylece AKP iktidarı, kendi devletini kuracak. Yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP, tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi yandaşlarını kilit noktalara getirme hevesindedir” dedi.

Meclise sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için birleştiklerini ifade eden Mürsel Özata şöyle devam etti:

“Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış ve taraflı uygulamaları nedeni ile mağdur olmuş, bugününden ve geleceğinden endişe eden bütün eğitim ve bilim emekçileri olarak siyasi iktidarın her türden dayatmacı ve bizleri yok sayan uygulamalarına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Asla teslim olmayacağız, direne direne kazanacağız.”

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.