PROJELERDE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında yürütülen ‘Mavi Yeşil Okullar’ ile ‘Okur Gezer Yazar’ projelerinin yıl sonu kapanış programı MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

PROJELERDE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

2022-2023 eğitim öğretim yılında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mavi Yeşil Okullar’ ile ‘Okur Gezer Yazar’ projelerinin yıl sonu kapanış programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa: İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Özgür Yıldız, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, kurum çalışanları, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda projelerin tanıtım videosu gösterildi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yaptığı konuşmada projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İl Müdürü Çay, şunları söyledi:

“İl genelinde yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız, kurum müdürlerimizden öğretmenlerimize, öğrencilerimizden velilerimize kadar Muğla eğitim ailesi olarak el birliği ve gönül birliği içinde yürüttüğümüz her iki projemizi de bugün huzurlarınızda başarıyla tamamlıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. En kıymetli hazinemiz olan yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayesiyle çıktığımız eğitim yolculuğunda, onlara akademik bilgi ve beceriler kazandırmanın yanında milli ve manevi değerlerle donanmış, vatanını ve milletini seven, erdemli insanlar olarak toplumda yer almalarını sağlamak adına, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın ‘Güçlü Eğitim, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla yürüttüğü eğitim politikaları ışığında, eğitimde marka şehir olma yolunda sizlerden aldığımız destekle güçlü adımlarla ilerliyoruz.”

“HER İKİ PROJEMİZİN DE MUĞLA’NIN EĞİTİMİNE ÇOK ŞEY KATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Çay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerek il genelinde gerekse ulusal boyutta ses getiren, tüm Türkiye’ye örnek oluşturan her iki projemizin de Muğla’nın eğitimine çok şey kattığını düşünüyor; desteklerini her daim üzerimizde hissettiğimiz Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte sabır, emek ve özveri ile görevlerini ifa eden tüm idareci arkadaşlarıma, AR-GE ekibine, proje koordinatörlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından “Mavi Yeşil Okullar” projesinde imzalanan protokol kapsamında destek veren kurum paydaşlarına İl Müdürü Emre Çay tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra Menteşe Şemsiana Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri sergilendi, akabinde Menteşe’deki okullarda görev yapan öğretmenlerin hazırladığı müzik dinletisi sergilendi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Program ödül töreniyle devam etti. Bu kapsamda; Kitap Okuma Yarışması, Kadrajıma Takılanlar Fotoğraf Yarışması, Satranç Turnuvasında dereceye giren öğretmenlere, Satranç Turnuvasında dereceye giren 8, 10, 12 ve 14 yaş altı öğrencilere ve Okurgezer Yazar Projesi İlçe Koordinatörü öğretmenler ile Mavi Yeşil Okullar Projesi İlçe Koordinatörü öğretmenlere protokol tarafından ödül verildi.

Program sonunda fuaye alanında projelerin sergilendiği stantlar gezildi.

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.