ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ AKADEMİSYENLER TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİ

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu’ndan 60 öğrenci, MSKÜ akademisyenleri tarafından çevre konusunda bilgilendirildi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ AKADEMİSYENLER TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİ

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) bir dizi etkinlik düzenlendi.

Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü ve Su Ürünleri Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ilk etkinlikte Muğla’da bulunan Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulundan gelen 60 öğrenci, MSKÜ akademisyenleri tarafından çevre konusunda bilgilendirildi.

Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Hatun Akansel tarafından açılış konuşmasının ve koordinatörlük tanıtımının ardından Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, “Okyanuslar Dünyası” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgisinin ve sorularının ardından Doç. Dr. Murat Yabanlı, “Plastik Denizler” başlıklı sunumu ile mikroplastikler ve tehlikeleri konusunda bilgilerini paylaştı.

Son olarak Su Ürünleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit Filiz, “Kum Köpekbalıklarının Korunması ve Ekolojik Denge” ile ilgili bir sunum yaptı.

Öğrenciler sunumlar boyunca çeşitli sorular yönelterek yüksek katılım sergiledi.

BALIK MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

Bilgilendirme sunumlarının ardından öğrencilerle birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Müzesi ziyaret edildi.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çevrimiçi webinar ile devam etti. Prof. Dr. Tuncay Kuleli tarafından gerçekleştirilen webinarda, "Kıyı Bölgelerinde Kaynak Kullanımlarının Sürdürülebilirliğini Ölçmek" konusuna değinildi.

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.