Eğitim yöneticilerine seminer

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plânlanan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitim görevlileri tarafından,  Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde e-konferans yöntemiyle, Muğla il genelinde görev yapan yöneticilere...

Eğitim yöneticilerine seminer

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plânlanan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitim görevlileri tarafından,  Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde e-konferans yöntemiyle, Muğla il genelinde görev yapan yöneticilere yönelik “Yöneticilerin Eğitimleri” seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda sonuncusu 17 Mayıs’ta yapılacak olan ve toplamda 16 farklı günde, 17 eğitim görevlisi tarafından verilmekte olan seminerlerin 4.sü  Doç.Dr. C.Ergin Ekinci  tarafından yapıldı. Ekinci, “ Eğitim Örgütlerinde Değişim ve Yönetimi” konulu semineri sundu.

e-konferans sistemiyle aynı anda il merkezi ve tüm ilçelerde eğitim yöneticilerinin katılımları ile uzaktan eğitim kapsamında yapılan seminerde; “eğitim, değişme, yenileşme, örgütsel değişme, örgütsel yenileşme” kavramları açıklandı.  Doç.Dr. Ekinci, “Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” diyerek, eğitimde yeni şeylerin söylenmesi gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Ekinci, değişme günlük yaşamın kaçınılmaz bir parçasıdır, değişim toplum ve toplumsal kurumlar için kaçınılmaz bir zorunluluktur, diyerek eğitim örgütlerinde de çağın ve geleceğin gereklerine uygun değişim ve gelişimlerin olması gerektiğinin altını çizdi.  Ekinci, İnsanların ve örgütlerin değişerek ve değiştirerek var oldukları, düşüncesiyle örgütsel değişime direnmenin eğitim yönetiminde aksaklıklara yol açacağını belirtti.  Ekinci, bu nedenlerle eğitim ve öğretimde değişme ve gelişmenin şart olduğunu, muasır medeniyetler seviyesine ancak modern ve ilkeli değişimlerle ulaşılabileceğini, değişirken yerel ve kültürel değerlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plânlanan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitim görevlileri tarafından verilen Yönetici Eğitimleri seminerleri önümüzdeki günlerde devam edecek. Bu seminerlerle Milli Eğitim ve üniversite arasında işbirliği sağlanıp ve yöneticilerin gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.