Eğitim-Sen’den tepki

Eğitim-Sen Ortaca Şube Temsilcisi Nuri Demir, hafta sonu yapılan YGS sınavının ardından soru cevaplarının açıklanmamasına tepki gösterdi.Eğitim Sen Ortaca Temsilcisi Nuri Demir, yaptığı açıklamada; “Soru havuzunu genişletme...

Eğitim-Sen’den tepki

Eğitim-Sen Ortaca Şube Temsilcisi Nuri Demir, hafta sonu yapılan YGS sınavının ardından soru cevaplarının açıklanmamasına tepki gösterdi.

Eğitim Sen Ortaca Temsilcisi Nuri Demir, yaptığı açıklamada; “Soru havuzunu genişletme isteği altında, sınavın şeffaflığı ortada kaldırılmıştır. Milli Eğitim Bakanı her fırsatta sınav sisteminin değişeceğini belirtmekte ama ÖSYM Başkanının bundan haberi yoktur. Kurumların birbirinden haberi olmaması nasıl yönetildiğimizi gözler önüne sermekte ve gülünç duruma düşmektedirler.

Daha da vahimi, aynı sorular birkaç yıl sonra yeniden sorulabilecek olmasıdır. Aynı adayların, bir kaç yıl sonra aynı sınava girdiği düşünülürse, soru havuzunun saçma bir fikir olduğu ortaya çıkıyor. Bir soru 3, 5 puan demek ve bir puan da on binlerce aday değiştiriyor. Böylesi bir durumda, önceki yıllarda sınava giren adaylara, zaten bildikleri soru, bir kez daha sorularak, yeni mezunlara göre avantaj sağlanmış olmakla birlikte sınavın adaleti ortadan kalkmaktadır. Eğitim Sen olarak ÖSYM'nin sınavlarda sorulan bütün soruları geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.