“Eğitim çalışanlarının Sorunları bizim sorunumuzdur”

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, eğitim çalışanları ile ilgili sorunları kayıt altına aldıklarını, geçmişte olduğu gibi aynı sorumluluk duygusu ve mücadele azmiyle bu sorunları çözmek için gayret...

“Eğitim çalışanlarının Sorunları bizim sorunumuzdur”

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, eğitim çalışanları ile ilgili sorunları kayıt altına aldıklarını, geçmişte olduğu gibi aynı sorumluluk duygusu ve mücadele azmiyle bu sorunları çözmek için gayret ettiklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, gücün, itibarın ve ekonomik değerlerin daha âdil paylaşılmasını ve herkes için daha onurlu bir hayat talep ettiklerini ifade etti. Muğla'da okulları, kurumları sık sık ziyaret ederek çalışanların sorunlarını yerinde dinlediklerini dile getiren Uçak, eğitimin sorunlarını öğretmenler odalarının gündeminde olduğunu buradaki paylaşımları da ilgili yerlere taşıdıklarını ifade etti.

3 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın sonuçlarının açıklandığını belirten Uçak, “Eğitim çalışanlarının sorunları bizim sorunumuzdur. Bize göre eğitimin sorunu, çalışanların sorunları çözülmeden çözülemez. Sendika olarak, sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Ancak sorunun kaynağı neredeyse, çözümü de orada aramalıyız, arıyoruz” dedi.

Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışının yapılması gerektiğini kaydeden Uçak, “Ekonomik gelişmeden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak refah payı verilmelidir. Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır. Gelir vergisi oranları reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmelidir. Bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmeleri sağlanmalıdır. Mevcut ek gösterge rakamları en az 600 puan artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Okullardan ve kurumlardan ilçelere iletilen taleplerin il merkezinde oluşturulan komisyonlarca raporlaştırılarak Genel Merkeze iletildiğini, Genel Merkezce derlenen raporlar 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü kamuoyuna, “Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın sonuçları olarak açıklandığını belirten Uçak, “Kayıt altına aldığımız sorunları aynı sorumluluk duygusu ve mücadele azmiyle çözmek için gayret edeceğiz. Eğitim hizmet kolunda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili olarak tespit ettikleri ya da kendilerine ulaşan sorunları, sundukları alternatifler ve geliştirdikleri çözüm önerilerini her platformda yetkililerle paylaşıyoruz ve çözüm için mücadele veriyoruz. Eylemlerimiz, çalışmalarımız, hükûmet ve bakanlık yetkilileriyle Genel Merkezimiz tarafından yapılan görüşmeler neticesinde bugüne dek birçok sorunu çözdük. Bu raporla kayıt altına alınan sorunları da aynı sorumluluk duygusu ve mücadele azmiyle çözmek için gayret edeceğiz” dedi.

Uçak, Mart 2017’de yapılan ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ Çalıştayı’nda; 81 ilde 6 farklı komisyon tarafından yapılan çalışmaları şube temsilcilerinin katılımı, uzmanların ve hukukçuların değerlendirmeleriyle birleştirerek kapsamlı yeni bir rapor hazırladıklarını açıkladı. Uçak, “Sahip olduğumuz bilgi, bilinç ve gücün yardımıyla, inandığımız doğruların hayat bulması için mücadelemize devam ediyoruz, edeceğiz. Gücün, itibarın ve ekonomik değerlerin daha âdil paylaşılmasını ve her bir insanımız için daha onurlu bir hayat talep ediyoruz. ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ da bu hedefimize matuf bir çalışmadır” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.