“ Eğitim Bir-Sen’e üye olmak zorunluluğu mu var?”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, okullardaki yönetici atamaları konusunda yaşanan tartışmaları meclis gündemine taşırken; “ Yönetici olarak atanmak için Eğitim Bir-Sen’e üye olmak zorunluluğu mu var?” dedi.MHP Muğla...

“ Eğitim Bir-Sen’e üye olmak zorunluluğu mu var?”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, okullardaki yönetici atamaları konusunda yaşanan tartışmaları meclis gündemine taşırken; “ Yönetici olarak atanmak için Eğitim Bir-Sen’e üye olmak zorunluluğu mu var?” dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Milli Eğitime bağlı okullara yapılan yönetici atamalarında, Eğitim- Bir Sen adlı sendikaya üye olma dayatması iddialarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu Soru önergeleri ile gündeme taşıdı.

Okullara yapılacak yönetici atamalarında bazı vali veya kaymakamların atamalara müdahale ederek ayrımcılık yaptığına dair iddialar vardı. Özellikle iktidara yakınlığı ile bilinen bir sendikaya üye olanların yönetici olarak atandığı iddiaları yerel gündemi de meşgul etmekteydi.

MHP'li Erdoğan Efkan Ala'ya verdiği soru önergesinde hem bu iddiaları gündeme taşıdı hem de Bakanlığa bu yönde şikayet olup olmadığını sordu. Söz konusu şikayetler doğrultusunda bir işlem yapılıp yapılmadığını da soran Erdoğan; yaşananları haksızlık, adaletsizlik ve görevlerini kötüye kullanmak olarak değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle de bir önerge veren Erdoğan; kaç yöneticinin görevine son verildiğini sorarak yeni atanan yöneticilerden kaçının Eğitim Bir Sen adlı sendikaya üye olup olduğuna da soru önergesinde yer verdi. İddiaların kaynağı olan atamaların Milli Eğitim Sistemine çok büyük zararlar vereceğini iddia eden Erdoğan; hakkında ayrımcılık ve hukuksuzluk yapılanlardan gelen şikayetler doğrultusunda ne gibi işlemler yapıldığını da sordu.

Bilindiği gibi 10.06.2014 Tarihli 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmelik" ile birlikte bir çok Okul Müdürü, Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcısı görevden alınmış yerlerine görevlendirilecek yöneticilerin ise iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen adlı Sendikaya üye olanlardan seçildiği iddiaları ortaya çıkmıştı. Başta Türk Eğitim- Sen olmak üzere bir çok çevreden eleştiri alan bu iddialar karşısında yetkililerin ne yapacağı merak konusu.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.