Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı

Ege Bölgesinin en büyük ve ilk ruhsatlı hayvan pazarı olan Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı Muğla ve çevresine olduğu kadar Ege bölgesi ve diğer illerden gelen hayvan sahibi satıcılara ve alıcılara da hizmet veriyor.Cumartesi günler...

Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı

Ege Bölgesinin en büyük ve ilk ruhsatlı hayvan pazarı olan Bayır Belediyesi Hayvan Pazarı Muğla ve çevresine olduğu kadar Ege bölgesi ve diğer illerden gelen hayvan sahibi satıcılara ve alıcılara da hizmet veriyor.

Cumartesi günler açık olan hayvan pazarı yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle daha da hareketlenmeye başladı. Kurbanlıklar burada görücüye çıkarken hem satıcı olan hayvan sahipleri hem de alıcı olan vatandaşlar burada buluşarak alışverişlerini gerçekleştiriyorlar. Hayvan pazarında 1 veteriner, 2 zabıta olmak üzer 6 belediye personeli sürekli olarak görev yapıyor. Hayvan pazarına yapılan bütün hayvanların giriş ve çıkışları ve menşeleri buradaki görevliler tarafından titizlikle takip edilirken, hayvan ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyan hijyen ve ilaçlamalar da sürekli olarak yapılıyor.Bayır Hayvan Pazarının 500 küçükbaş ve 700 büyükbaş hayvan kapasitesi bulunuyor.

Hayvan Pazarında Muğla iline ve Ege bölgesine önemli bir hizmet sunduklarını belirten Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, “ Pazarın temizliği ve bütün bakımları personelimiz tarafından yapılıyor. Ayrıca görevli veteriner hekimimizde sürekli görevinin başında. Vatandaşlarımıza ve hayvan yetiştiricilerine en iyi ve sorunsuz hizmeti vermeye çalışıyoruz”dedi.

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.