Efelere kendi evinde yan bakılmıyor

Kendi evinde maç kaybetmeme geleneğini sürdüren Türkiye Basketbol 2.Lig Temsilcisi Muğla Ormanspor Ligin ilk maçında İstanbul’da kaybettiği güçlü rakibi İstanbul ekibi Sigortam Net Yeşilyurt’u kendi saha ve seyircisi önünde...

Efelere kendi evinde yan bakılmıyor

Kendi evinde maç kaybetmeme geleneğini sürdüren Türkiye Basketbol 2.Lig Temsilcisi Muğla Ormanspor Ligin ilk maçında İstanbul’da kaybettiği güçlü rakibi İstanbul ekibi Sigortam Net Yeşilyurt’u kendi saha ve seyircisi önünde baştan sona üstün bir oyun sergilediği karşılaşmada 90-73 mağlup etmeyi başardı.

Takım kaptanı ve skorer oyuncusu Uğur Yılmaz’ın 22 sayılık performansına Pota altında ki önemli isimi Ayberk Güleryüz’ün 19 sayı ve 10 ribauntluk performansı eklenince Potanın efeleri Ligin zirvesine demir atmasını sağlayacak önemli bir galibiyet daha elde etti. Diğer skorer oyuncusu Umutcan Erol’un de 18 sayı ürettiği karşılaşmada Oyun kurucuları Yiğit Bektaş ve Fırat Yavuz’da ortaya koydukları hırslı oyun ile galibiyetin önemli mimarlarından oldular. Karşılaşma her iki takımın karşılıklı sayıları ile başladı.Evsahibi Yeşil beyazlı potanın efeleri il periyotta Uğur Yılmaz’ın 3’lükleri ile ilk periyotu 19-18 önde geçti. İkinci periyotta rakip üstünde üstünlük kuran Ormanspor bu devrede de 19 sayı üretirken konuk takım Sigortam net Yeşilyurt berkay’ın sayıları ile karşılık vermeye çalışsa da bu periyotta sadece 12 sayı üretebildi. Devreyi 38-30 önde kapatan Muğla Ormanspor 3.periyotta bir ara Yeşilyurt’un öne geçmesine engel olamasa da bu periyotta da yine 19 sayı üreterek istikrarını korudu. Son periyotta da 22 sayı üreten Potanın Efeleri karşısında Fiziksel anlamda da çöküş yaşayan İstanbul Takımı Yeşilyurt karşılaşmadan 90-73 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Ligde her karşılaşmanın ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Muğla Ormanspor Baş Antrenörü Hamdi Gürgen; “Tüm oyuncularımızı kutluyorum. İstediklerimi parkeye yansıttılar. Salonu dolduran seyircilerimiz, bize destek veren Valimiz Belediye Başkanımız her şey çok güzeldi. Her şey güzel olunca galibiyet zaten kaçınılmaz oluyor. Yeşilyurt çok güçlü ve beğendiğim bir ekip. Çok başarılı önemli oyuncuları var. Evet belki bir galibiyet daha alıp sıralamadı ki yerimizi koruduk ama hiç durmadan çalışmaya devam etmemiz lazım çünkü lig daha çok uzun ve bu sene çok ilginç bir lig yaşıyoruz” dedi.

Ligde 7 galibiyet 5 mağlubiyet ile 4. Sırada bulunan Muğla Ormanspor Haftaya Bursa’da Gemlik Gücüm ile karşılaşacak.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.