ECZACILARDAN BURUK KUTLAMA

32. Bölge Muğla Eczacılar Odası “Dünya Eczacılık Günü” kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen okullar arası yol koşusu yarışlarının 5’incisi gerçekleştirildi. Etkinlikler Soma’da yaşanan faciadan dolayı...

ECZACILARDAN BURUK KUTLAMA

32. Bölge Muğla Eczacılar Odası “Dünya Eczacılık Günü” kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen okullar arası yol koşusu yarışlarının 5’incisi gerçekleştirildi. Etkinlikler Soma’da yaşanan faciadan dolayı buruk geçerken, coşkuya yer verilmedi.

Muğla Eczacılar Odası 14 Mayıs “Dünya Eczacılık Günü”nü düzenledikleri bir dizi etkinliklerle kutladı. Etkinlik kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra Muğla Eczacılar Odası ve Muğla Atletizm Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde okullar arası ferdi yol koşusu yarışlarının 5’incisi gerçekleştirildi.

Düğerek çevre yolunda gerçekleşen koşu yarışlarına il genelinden yaklaşık 150 sporcu katıldı. 12 ila 15 yaş arası sporcuların yer aldığı yarışlar küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere üç kategoriden oluştu.  Yarışlarda kızlarda; küçükler 1200 metre, yıldızlar 2000 metre, gençler 3000 metre, erkeklerde ise; küçükler 1500 metre, yıldızlar 3000 metre, gençler 4000 metre koştular. Çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporculara Muğla Eczacılar Odası tarafından ödülleri verildi.

32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Başkanı İbrahim Ertürk; “ Eczacılar olarak her yıl düzenlediğimiz etkinlikler kutluyoruz ve bunun en büyük göstergesi olarak beş yıldır Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize ettiğimiz geleneksel eczacılık koşusunu devam ettiriyoruz. 14 Mayısları biz bir bayram gibi kutlamak istememize rağmen sorunlarla geçiriyoruz. Sosyal güvenliği olan bir kişinin eczaneye geldiğinde rahatça ilacını gelip almasına yerine karşısına çıkan değişik muayene  paraları, fiyat farkları,ödenmeyen ilaç listeleri, bulunmayan ilaçlar bunlar günden güne ağırlaşan sorunlar. Gelecek yıllarda bu sorunlar halledilmiş olarak daha iyi günlerde 14 Mayıs’ı bayram havasında kutlamak istiyoruz. ” diye konuştu.

Ertürk, Soma’da yaşanan faciadan dolayı da büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, ölen işçilere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.