Eczacılar yeni yönetimi seçti

Muğla Eczacı Odası hizmet binasında 15. Dönem Yönetim Kurulu ve organlarının seçimi 23-24 Eylül tarihlerinde yapıldı. Oda hizmet binası konferans salonunda gerçekleşen genel kurul toplantısında öncelikle divan kurulu seçimi...

Eczacılar yeni yönetimi seçti

Muğla Eczacı Odası hizmet binasında 15. Dönem Yönetim Kurulu ve organlarının seçimi 23-24 Eylül tarihlerinde yapıldı. Oda hizmet binası konferans salonunda gerçekleşen genel kurul toplantısında öncelikle divan kurulu seçimi gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanlığına Hüseyin Eryılmaz, katipliklerine de Çağdaş Savaş ve Meryem Karedeniz seçildi İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerine geçildi.

Geçmiş dönem faaliyet ve hesap raporlarının okunup aklanmasının ardından Muğla Eczacı Odası Başkanı İbrahim Ertürk genel kurulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Ertrük; “Eczacılarımı bu dönemde stok affı ile rahatladığı. Dün itibari ile tüm ülke genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine giden genelge ile eczacı denetimlerinin durduruldu. Smart Eczane Programı ve odamızın yürüttüğü Farmasötik Bakım projesinden bahsederek projede emeği büyük olan Ecz. Saim Korkmaz’a teşekkür ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun eczanelere yönelik yaptığı denetimlerin durdu ve sadece şikayetleri değerlendirecek” Dedi.

Isı ve Nem kontrolleri konusunda SGK ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Ertürk, hastanın ilacı saklama koşullarını kontrol ve müdahale edemediğimiz sürece eczanelerin sıkıştırılmasının doğru olmadığını savundu.

Ertürk, Muğla bölgesinde Sağlık Müdürlükleri ile görüşerek reçetesiz ilaç satışı denetimlerinde eczacılarımızı koruyacak tedbirler alarak denetimlerin yumuşatıldığını belirtti.

İstihdam çalışmalarına değinin Ertürk; “2017 haziran ayından sonra mezun olacak eczacı kardeşlerimizin 1 yıl yardımcı eczacı olarak eczanelerimizde istihdam edilecek. Bu süreçte mevcut eczacılarımıza ek mali külfet oluşturmaması için KOSGEB ve İŞ-KUR ile görüşmeler devam ediyor.” Diye konuştu.

Daha sonra söz alan Türk Eczacıları Birliği Haysiyet Divanı Üyesi Burak Söğütlü, birlik çalışmaları ve uygulamalarla ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi. Genel kurulun birinci gününde genel kurul boyunca eczacıların sorunları, çözüm yolları, yeni uygulamalar ele alınarak değerlendirildi.

Genel Kurul seçimleri ise 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. 24 Eylül 2017 Pazar günü oda hizmet binasında saat 09:00 da oy kullanma işlemi başladı. 17:00 da kapanan sandıkların açılmasından sonra sayıma geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre 15 Dönem Yönetim Kurulu ve organları Asıl üyeleri şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu: İbrahim ERTÜRK, Serkan TEKİN, Ömer ÇETİNER, Fikri Devrim MAVİOĞLU, Cem DEMİR , Saim KORKMAZ, Anıl GENÇTÜRK .

Denetleme Kurulu: Ebru MORA , İlkay Sever TAP, Övünç ÖZTÜRK.

Genel Kurulda ayrıca büyük kurultay delegeleri ve Onur Kurulu üyeleri de seçilirken, genel kurul sonrası bir teşekkür konuşması yapan Oda Başkanı İbrahim Ertürk, 15. Dönem seçimlerinin herkes için hayırlı olmasını diledi ve kendilerine destek veren veya vermeyen tüm üyelere teşekkür etti.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.