Eczacılar Odası’ndan Bonzai ile mücadele

Türk Eczacıları Birliği, madde bağımlılığı ve son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bonzai ile mücadele edebilmek için proje başlatıyor. Bu kapsamda, okullarda çocuklara eğitim verecek olan eczacıların eğitimi için Türkiye’nin...

Eczacılar Odası’ndan Bonzai ile mücadele

Türk Eczacıları Birliği, madde bağımlılığı ve son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bonzai ile mücadele edebilmek için proje başlatıyor. Bu kapsamda, okullarda çocuklara eğitim verecek olan eczacıların eğitimi için Türkiye’nin hemen her bölgesinden Ankara’ya giden 60 eczacı, eğitim aldı.

Eğitim sonrası eczacılar, kendi mesleki bilgi ve birikimlerinin ışığında, bölgelerindeki okullarda Bonzai eğitimlerine başlayacaklar. Ortaokullar, liseler ve halk eğitim merkezlerinde düzenli olarak verilecek eğitimler kapsamında, Bonzai’nin tehlikeleri ve sonuçları, bağımlılığa yol açan süreç ve bağımlılık göstergeleri, bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri, içindeki maddeler ve vücuda olan zararları, Bonzai ile nasıl mücadele edilmeli gibi konularda bilgiler verilmesi planlanıyor.Bu kapsamda  Muğla Eczacı Odasına üye olan eczacılar da bu eğitime katılırken ,bölgelerinde konu ile ilgili bilgileri verecekler.

Konu ile ilgili olarak 32. Bölge Muğla Eczacı Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“En güvenilir mesleklerden sayılan, halkımızın sağlığını ilgilendiren her konuda danıştığı vazgeçilmez sağlık profesyoneli olan eczacılarımız aracılığıyla, gerçekleştireceğimiz eğitimlerle okul çağındaki tüm çocuklara ve gençlere ulaşmayı hedefliyoruz.

Halkın gözü kulağı olan siz değerli basın mensuplarının da desteğinde tüm paydaşlar ile ülkemizin geleceğini tehdit eden bu ölümcül bağımlılık konusunda Muğla İlimizde ve ülkemizde farkındalık yaratacağımız ve söz konusu bağımlılıkların önüne geçeceğimize inanıyoruz.”

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.