EBIC Ege İletişim Ofisi açıldı

MUTSO bünyesinde faaliyete geçen EBIC-EGE (Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi) ofisi  açılışında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Bülent Karakuş, 2008 yılından bu yana Avrupa Birliği’nin Rekabet ve Yenilikçilik...

EBIC Ege İletişim Ofisi açıldı

MUTSO bünyesinde faaliyete geçen EBIC-EGE (Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi) ofisi  açılışında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Bülent Karakuş, 2008 yılından bu yana Avrupa Birliği’nin Rekabet ve Yenilikçilik programı dahilinde bir Avrupa Birliği projesi olan Avrupa İşletmeler Ağı’nın (EEN) parçası olarak Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde, Denizli Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ortaklığında devam eden projenin ofisinin odamızda açılması ile üyelerimiz bu ofisten bilgi ve destek alma anlamında oldukça faydalanacaklarını ifade etti.

Başkan Karakuş açıklamasında, “52 ülkede 600 kuruluşun desteğiyle faaliyet gösteren bilgi ve yenilik merkezleri, işletmelere yenilik ve teknoloji konularında hizmet sunmaktadır. Bilgi ve Yenilik Destek Ağı özellikle KOBİ’ler, iş çevreleri, üniversiteler ve araştırma merkezlerine yönelik araştırma, yenilik, AR-GE ve ticari işbirliklerini teşvik etmektedir. Günümüzde, işletmeler ve KOBİ’ler pazar paylarını artırmak ve ürün kalitelerini üst seviyeye getirmek için inovasyon, AR-GE ve işbirliği arayışlarına girmektedirler. Ancak süreçlerin verimli geçmesi ve sonucunun başarılı bir şekilde alınması bu konuda faaliyet gösteren ilgili kurumların firmaları doğru şekilde yönlendirmesine ve danışmanlık yapmasına bağlı olmaktadır. Bir çok ticari işbirliğinin ve teknoloji transferinin oluşmasında rol oynayan EBIC-EGE Projesinin, ilimizde ofisinin kurulması ile birlikte bir çok inovasyon ve AR-GE faaliyetine öncülük edeceğine inanmaktayım” dedi.

Avrupa İşletmeler Ağı’nın Etkin Firma Eşleştirme Yöntemi olduğuna dikkat çeken Başkan Karakuş, “Firmalarımız yurt dışında bir çok firma ile temasa geçerek dış ticaret potansiyelimize önemli katkılarda bulunacaklardır. Daha önce takip ettiğimiz ve işbirliği duyurularını yayınladığımız Avrupa İşletmeler Ağı’nın odamızda hizmete girmesiyle beraber, üyelerimiz de ticari işbirliği ve teknoloji tekliflerini 52 ülkede yer alan işletme ve girişimcilerle paylaşma fırsatı bulacaklardır. EBIC-EGE projesi altında istikrarlı ve faydalı bir şekilde sürdürülen ikili görüşme etkinliklerine de firmalarımız aktif olarak katılarak yeni ortak ve pazarları tanıma fırsatı yakalayacaklardır” şeklinde konuştu.

Başkan Karakuş’un ardından söz alan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer dünyada yaşanan kıyasıya rekabetin firmaları önemli derecede etkilediğini vurgulayarak, “Firmalarımızın bu rekabetten başarılı ve önde çıkmaları için önlerinde üç seçenek bulunmaktadır. Bunlardan; Birincisi, kimsenin yapamadığı, üretemediği ürünleri üretmek, İkincisi, başkalarının ürettiği ürünleri daha iyi, kaliteli ve ucuz üretmek, Üçüncüsü de, kendisine ve ürünlerine yeni pazarlar bulmaktır. Sözü edilen bu seçenekler emek, zaman, finansal güç, bilgi ve rehberlik gerektiren yollar olması nedeni ile firmaların, özelliklede KOBİ niteliğindeki firmaların bunu tek başlarına başarmaları oldukça zordur.  Bu nedenle; Kuzey Ege Merkezi olarak(İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Kütahya İlleri) Güney Ege Merkezi olarak(Denizli, Aydın, Afyon, Muğla ve Uşak illeri) olmak üzere;Gerekli olan bilgi ve danışmanlık hizmetlerini, Bölgemizdeki 10 ilde bulunan firmalara vermek amacı ile Avrupa Birliğinin Avrupa İşletme Ağı kapsamında açmış olduğu proje çağrısına Ege Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası ve EBSO ile Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBİC-EGE) Konsorsiyumu oluşturularak başvurulmuştur” dedi.

EBIC-EGE Konsorsiyumu Projenin başladığı tarih olan 1 Ocak 2008’den itibaren Türk firmaları ile AB firmaları arasında toplam 178 işbirliğine imza atıldığına dikkat çeken Başkan özer, “Bu işbirlikleri Bölgemizde 58 Milyon Avro tutarında bir katma değer yaratırken, 320 kişiye de iş imkanı sağlamıştır.Bugün Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında açılışını yaptığımız Proje Ofisimiz aracılığı ile bu hizmetleri Muğla’daki firmalarımıza da yakından sunma arzusu içerisindeyiz. Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızda açılacak Proje Şube Ofisin Bölgemizdeki ve özellikle Muğla İlindeki KOBİ’lere ulaşılması konusunda en faydalı şekilde hizmet sunacağına inancımız ve desteğimiz tamdır. Açılan Muğla Proje Şube Ofisi aracılığı ile AB Pazarları ve AB araştırma Projeleri, Muğla’ya daha yakın olacaktır. Bu konuda bizlere ev sahipliği yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Bülent Karakuş’a gösterdikleri anlayış ve yapıcı işbirliğinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca burada görev yapacak olan Gökhan Turgut Ünal’ın Odamız bünyesinde EBIC-Ege projesinde başarılı çalışma deneyimini bu ofise de taşıyacağını düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

EBIC EGE proje müdürü Dr. Serdal Temel ise projenin içeriği, işletmelere ve bölgeye sağladığı avantajlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda Denizli Ticaret Odası, Muğla Ticaret Odası Başkanı ve EBIC EGE proje koordinatörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol’ün ardından günün anısına Başkan Karakuş DTO Başkanı Necdet Özer’e çini hediye ederken, DTO Başkanı Özer İse Başkan Karakuş’a Denizli’nin  sembolü olan horoz heykeli hediye etti.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.