DYP’nin Menteşe adayı Somay

Muğla Telekom Müdür Yardımcılığı yapan Timur Somay, Doğru Yol Partisi (DYP) Menteşe Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Somay’ın açıklamasının ardından telekonferans sistemi ile partililere seslenen DYP Genel Başkanı...

DYP’nin Menteşe adayı Somay

Muğla Telekom Müdür Yardımcılığı yapan Timur Somay, Doğru Yol Partisi (DYP) Menteşe Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Somay’ın açıklamasının ardından telekonferans sistemi ile partililere seslenen DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, CHP Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan Aday adayı olan Musa Gökbel’e de DYP Muğla Büyükşehir Başkanı adaylı için teklifte bulundu.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte ilk kez Büyükşehir Belediyesi olarak seçime gidecek olan Muğla’da partilerin adaylarıda netleşmeye başladı. AK Parti, CHP ve MHP Büyükşehir adaylarını ve Merkez ilçe olan Menteşe Belediyesinin adaylarını açıklamasının ardından DYP, Muğla Menteşe Belediye Başkan Adayını Timur Somay olarak açıkladı.

Muğla’da 9 yıl İl Telekom Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren, 1 yıl Karaman İl Telekom Müdürlüğünde Teknik Operasyonlar Müdürlüğünde görev yapan ardından Telekom’dan ayrılarak Muğla’ya dönen 45 yaşındaki Timur Somay, DYP Menteşe Belediye Başkan Adayı oldu. Parti İl Başkanlığında adaylığı açıklanan Somay’ın basın açıklamasına DYP Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz, DYP Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel ile partililer katılırken CHP Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel’in katılması da dikkat çekti.

Basın açıklamasında konuşan DYP Menteşe Belediye Başkan Adayı Timur Somay, “Kökleri Türkiye Cumhuriyetinin derinliklerine dayanan ulu bir çınar ağacı olan DYP tarafından böyle bir göreve layık görülmem, benim için onur ve gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Zorlu ve meşakkatli bir yoldan geçtiklerinin farkında olduğunu belirten Somay, “DYP olarak bu ülke için bugüne kadar yaptığımız bütün işler bizim en büyük referansımızdır. Bu görevi layık’ ı ile yerine getirecek enerji ve tecrübeye sahibiz.  Ekibimizi halkımız ile birlikte oluşturacağız. Bu ekiple Menteşe İlçemiz için önemli ve büyük projelere yine halkımız ile birlikte imza atacağız. İçimizdeki Muğla sevgisi, Muğla’ lı hemşerilerimize hizmet etme azmimizi daha da ateşleyen en büyük güçtür. Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden birisi de hiç şüphesiz ki yerel yönetimlerdir. Bu doğrultuda bizim en öncelikli amacımız, Menteşe İlçemize, layık olduğu hizmeti, en üst seviyede sunabilmektir” dedi.

Genel Başkan’dan Gökbel’e teklif

Somay’ın açıklamasının arından telekonferans sistemi ile partililere seslenen Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, “Çok değerli milletvekili arkadaşımıza Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olması rica ediyorum” dedi. DYP Genel Başkanı Açıkgöz “ Şuan adaylık açıklamasına katılan sayın milletvekilimiz Musa Gökbel’e tüm partililerimin önünde partimizden büyük şehir belediye başkan adayı olmaya davet ediyorum. Kendisinden partimizden aday olmasını rica ediyorum. Kendisi bizim için ve Muğla için çok değerli bir insandır” dedi.

“Şehir ittifakı kurulmalı”

DYP Genel Başkanı Çetin Açıkgöz’ün Musa Gökbel’e Büyükşehir için adaylık teklifinin ardından Musa Gökbel “ Ben sayın genel başkana göstermiş olduğu bu ince davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanın teklifi beni onurlandırdı. Başta sayın genel başkan olmak üzere DYP İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri CHP’den aday adayı olduğum dönemlerde bana sonuna kadar destek verdiklerini beyan etmişlerdir. Bu destekleri yeni bir destek değildir. Eskiden bu yana gelen bir destektir. Benim büyük şehir belediye başkanı adayım olmam önemli değil. Önemli olan şehir ittifakının oluşmasıdır. Bu kentte bir koalisyon oluşturulmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.