“Dünyanın en güzel sistemi Cumhuriyet”

Milas ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirilen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “1924 yılında kurulan Cumhuriyet sistemi Dünyanın en güzel sistemi, ancak biz bu sistemde yenilikler olması gerektiğini düşünüyoruz....

“Dünyanın en güzel sistemi Cumhuriyet”

Milas ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirilen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “1924 yılında kurulan Cumhuriyet sistemi Dünyanın en güzel sistemi, ancak biz bu sistemde yenilikler olması gerektiğini düşünüyoruz. Milletin Anayasası olmalı. Bu Anayasa Askeri sistemin getirdiği anayasa” dedi.

Haber Merkezi

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Milas’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirerek referandum çalışmalarını anlattı ve vatandaşlardan “Evet” oyu istedi.Mete’ye AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri ve gençlik kolları eşlik etti.

Her ziyaretinde yeni sistemi anlatan Kadem Mete; ““1924 yılında ülkemizin uygulamaya başladığı Cumhuriyet rejimi Dünyanın en güzel sistemi. Atatürk’ün bize hediye ettiği Cumhuriyet inanın dünyanın en güzel sistemi. Monarşiymiş, Oligarşiymiş, Kominizim sistemiymiş hiç biri Cumhuriyet Kadar güzel değil. Çünkü Cumhuriyet sisteminde, rejiminde Halk kendisi karar veriyor. Halk diyor beni bu yönetsin o kişi yönetiyor. İstediğine veriyor yönetimini istemediğinde seçimde değiştiriyor.”dedi.

“Ülke yönetiminde yenilikler şart”

Mete; “İşte burada her şey apaçık ortada arabanızı bile bakıma götürmek için bozulmasını beklemiyorsanız ülke yönetiminin de yeniliklerle güçlendirilmesi lazım.

Bu sisteme şimdiden Hayır deyip karşı çıkanlara soruyorum. Neden şimdiden korkuyorsunuz 2019’a daha çok var kim öle kim kala. Ama neden siz iktidar olacağınızı düşünmüyorsunuz. Yenilgiyi şimdiden kabul ediyorsunuz. Bu sistem AK Partiden çok size yarayacak. Bu sistemle ilk seçimde iktidar belli olmazsa 15 gün içinde en fazla oyu alan 2 lider ve partisi yeniden yarışacak. Buda size yarayacak. Yüzde 40’larda belki de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak iktidar olacaksınız. Ama bu size yaramıyor siz muhalefette kalıp dert sahibi olmayalım istiyorsunuz. Diye konuştu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin gün içerisindeki programı Ağaçlıhöyük ve Çamovası Mahalle ziyaretleri ile devam etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan AK Parti heyeti 18 maddeyi özetlediği konuşmasının ardından vatandaşlarının sorularını yanıtladı.

Mete ve Akyer günü Eğitim Bir Sen Üyeleriyle bir araya gelerek tamamladı. Bir Eğitimci gibi konferans veren Mete, örneklerle mevcut sistemi ve Anayasa değişikliğiyle oluşacak şekli özetledi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.