Dünyalar onun oldu

Fethiye'de MS hastalığı yüzünden yürüyemeyen ve hareket edemeyen Rasih Kırca’ya Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından akülü tekerlekli sandalye bağışlandı.Antalya’nın...

Dünyalar onun oldu

Fethiye'de MS hastalığı yüzünden yürüyemeyen ve hareket edemeyen Rasih Kırca’ya Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından akülü tekerlekli sandalye bağışlandı.

Antalya’nın Kaş İlçesi Çavdır Kasabasında yaşayan ve altı yıl önce geçirdiği MS (EMES) hastalığı yüzünden hareket etme kabiliyetini kaybeden 33 yaşındaki Rasih Kırca akülü tekerlekli sandalyesine kavuşunca adeta sevinçten havalara uçtu. Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneğine İstanbul’dan hayırsever bir iş adamının gönderdiği akülü tekerlekli sandalye Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından, Fethiye Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezinde fizik tedavi bakımı gören Rasih Kırca’ya teslim edildi. Akülü aracına kavuşan 33 yaşındaki Rasih Kırca, “6 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hareket etme kabiliyetini kaybettiğini belirterek, ‘Başkasının yardımı olmadan hiçbir işimi yapamıyorum. Bana sandalye yardımında bulunan Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği ve Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. İmkanlar dahilin de ve hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla bu tür yardımları yapabildiklerini söyleyen Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği başkanı Mustafa Bozbaş ise, “Engelli arkadaşlarımızı böyle mutlu edebilmek bizleri çok sevindiriyor. Yardımsever vatandaşlarımızdan bu tür örnek davranışları bekliyoruz” dedi.

Akülü tekerlekli sandalyenin bağışlanması konunda aracı olan derneklerden Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan da, Akülü tekerlekli sandalyenin bağışında bulunan hayırsever kişinin kendisinin eski bir öğrencisi olduğunu söyleyerek bu tür yardımlara öğrencisinin daha devam edeceğini söyledi. Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği olarak önümüzdeki günlerde çok güzel projelere de imza atacağız diyen Hilkat İnan, "Engelli bireylerimizin engelsiz bir yaşam sürmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.