Dünya Şampiyonunun hedefi olimpiyatlar

Macaristan’ın Balaton gölünde 6-13 Haziran tarihleri arasında yapılan Laser 4.7 Gençler Avrupa ve Dünya şampiyonasında hem Avrupa, hem zde Dünya şampiyonu olan Bodrum’lu yelkenci Anıl Çetin’e Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer...

Dünya Şampiyonunun hedefi olimpiyatlar

Macaristan’ın Balaton gölünde 6-13 Haziran tarihleri arasında yapılan Laser 4.7 Gençler Avrupa ve Dünya şampiyonasında hem Avrupa, hem zde Dünya şampiyonu olan Bodrum’lu yelkenci Anıl Çetin’e Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer altın ile ödüllendirdi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Mutlu Uzun, Bodrum Belediyespor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, sporcunun antrenörü Serdar Çiçek ve başarılı sporcu Anıl Çetin katıldı. 17 yaşında gençler Avrupa ve Dünya şampiyonu olan Anıl Çetin, bundan sonraki hedefinin Olimpiyatlar olduğunu söylerken, Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, “Anıl Çetin 2011 yılında Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye’de 28 ilde Yelken sporu yapılıyor. Özellikle İzmir ve İstanbul gibi iller dururken Muğlalı bir sporcumuz Avrupa ve Dnya şampiyonu olma başarısını gösterdi. Valiliğimize, Spor İl müdürümüze, Bodrum belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, bireysel sporlarda başarılı olmak çok önemli olduğunu belirterek, “Anıl bunu başardı. Özellikle bireysel sporlarda başarılı olmak çok zordur. Bundan sonra bireysel branşlarda başarı çıtasını daha da yükseltmeliyiz. Bu sayıların artması, Muğla adına çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer Lazer 4.7 Gençler Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Anıl Çetin’e çeyrek altın taktı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.