DÜNYA ŞAMPİYONU ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında online olarak yapılan, “BUCA IMSEF ve Endonezya Genç Bilim İnsanları Derneği Uluslararası Proje Yarışması”Youth International Science Fair (YISF)” yarışmasına Muğla'dan katılarak, Dünya...

DÜNYA ŞAMPİYONU ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında online olarak yapılan, “BUCA IMSEF ve Endonezya Genç Bilim İnsanları Derneği Uluslararası Proje Yarışması”Youth International Science Fair (YISF)” yarışmasına Muğla'dan katılarak, Dünya 1’incsi olarak altın madalya alan Çağlayan Aslan, dünya 2’incisi olarak gümüş madalya alan Bora Dere ve Sudenaz Fatma Öner Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından ödüllendirildi.

Sinem Karakaya

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında online olarak yapılan yarışmada; Dünya Birincisi Çağlayan Aslan Biyoloji Dalında Dünya Birincilik ödülü Life Science ( Canlı Katagorisinde) altın madalya,  Dünya İkincisi Sudenaz Fatma Öner Biyoloji Dalında Dünya İkincilik Ödülü Environmental Science (Çevre Bilimi) gümüş madalya ve Dünya İkincisi Biyoloji Dalında Bora Dere Biyoloji Dalında Dünya İkincilik Ödülü Environmental Secience ( Çevre Bilimi) gümüş madalya kazandı.

Uluslararası Araştırma Bilim Yarışması’na Muğla'dan katılan, Muğla Şahit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencisi Çağlayan Aslan, Muğla Şahit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenaz Fatma Öner ve Muğla Özel Yönelt Fen Lisesi öğrencisi Bora Dere Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Pervin Töre ve basın mensuplarına projeleri hakkında sunum yaptı.

Proje koordinatörü Mehmet Ali Onaran sunumun öncesinde yaptığı açıklamada, “Başarı kadar başarının fark edilmesi son derece onur verici. Bu başarıda işin mutfağında olan öğrencilerimizdir. Bu başarının devam etmesini diliyoruz. Her başarının altında ekip, takım çalışması vardır. Takımın başı da işin başıdır. O da il milli eğitim müdürlüğüdür. Bu başarı bir farkındalık olsun. Daha nice başarılara birlikte imza atalım. Bilimsel heyecan çok büyük bir heyecan. Biz öğretmenler olarak bilgimizi ve sevgimizi uluslararası platforma taşıyarak, onları paylaşıyoruz. Son derce mutlu ve gururluyum. Benim için en önemli şey başarı kadar, başarının da fark edilmesidir” diye konuştu.

Öğrencilerin projelerine yönelik yaptığı sunumun ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, "Ödül alan geleceğin Aziz Sancar'larını bugün ağırlamaktan onur duyuyoruz. Dünyanın yaşadığı bu küresel salgından kurtulduktan sonra daha büyük bir platformda, diğer öğrencilerimize örnek olmaları için sunum yaptıracağız. Bizim en büyük hedefimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlayarak, bilime sevdalı kültürüne meraklı gençler yetiştirmektir. Ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.

İl Müdürü Töre konuşmasının ardından, , Muğla Şahit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencisi Çağlayan Aslan, Muğla Şahit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenaz Fatma Öner ve Muğla Özel Yönelt Fen Lisesi öğrencisi Bora Dere’yi ödüllendirerek, program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.