Dünya Kooperatifçileri Afrika’da toplanıyor

Günümüzde yaşanan ve her geçen gün olumsuz etkileri yayılan global kriz karşısında en dayanıklı sosyo ekonomik kuruluşlar olarak kabul edilen kooperatifler son yıllarda büyük önem kazanmaya başladı. Kooperatiflerin dünyada...

Dünya Kooperatifçileri Afrika’da toplanıyor

Günümüzde yaşanan ve her geçen gün olumsuz etkileri yayılan global kriz karşısında en dayanıklı sosyo ekonomik kuruluşlar olarak kabul edilen kooperatifler son yıllarda büyük önem kazanmaya başladı. Kooperatiflerin dünyada yaşanan yoksulluk karşısında, doğaya ve insana önem başarılı çalışmaları Birleşmiş Milletlerinde dikkatini çekti. Birleşmiş Milletler dünyanın dikkatini çekmek ve kooperatiflerin önemini vurgulamak için 2012 yılını Uluslar arası Kooperatifler Yılı ilan etti.

Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyada kooperatifçilik konusundaki çalışmalar hız kazanmaya başladı. Yaşamın her alanında bireylerin sorunlarının çözümü yönünde kooperatifçilik politikaları uygulanmaya girdi. Önümüzdeki günlerde dünya Kooperatif liderleri 1-5 Kasım 2013 tarihinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 2013 Genel Kurulu için bir araya geliyorlar.

Dünyada kooperatifçilikte ilk uluslar arası sivil toplum örgütü olan ICA’nın Genel Kurulunda yeni yönetim kurullarını oluşturacaklar ve dünya sorunlarını ele alacaklar. Dünya kooperatif hareketinin yeni yol haritasını koyacaklar. Bu Genel Kurula Muğla OR-KOOP Bölge Birliği Başkanı ve Ankara’da OR-KOOP Merkez Birliğinde Yönetim Kurulu üyesi olan Ahmet Çetiner’de katılıyor. Başkan Çetiner dünya kooperatifçileri ile temaslarda bulunacak ve kooperatiflerimiz hakkında bilgiler verecek.

Bu genel kurulda Uluslararası Tarım Kooperatifleri Örgüt yönetim kurulu üyeliğinden sonra OR-KOOP Genel Başkanı Cafer Yüksel bu defa ICA Yönetim Kurulu için aday olacak.

Bölge Başkanı Ahmet Çetiner, Cafer Yüksel’in ICA yönetiminde yer almasının başta gelişmiş ülkelerde olmak dünyadaki başarılı kooperatiflerin deneyimlerinin ülkemize aktarılması için büyük avantajlar sağlayacağını ifade ederken, seçimin kazanılması için yoğun çalışmalar ve temaslar yürütüldüğünü belirtti. Dünyanın en büyük onuncu ekonomik gücü olan ICA üyesi kooperatiflerin yönetiminde yer alınmasının Türk kooperatifçileri için büyük bir önem taşıdığının altı çizildi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.