DÜNYA İÇİN TEHLİKELİ ÇANLAR

Değerli okuyucular; bugünkü yazımda sizlere dünyamızda yaşanan hava kirliliği hakkında bilgi vermek istiyorum. Dünyada ki SERA gazı salınımı bu ivme ile sürer ve devam ederse dünyamızın büyük bir bölümünde sıcaklar görülmemiş seviyeye çıkacağı belirtiliyor.

Bu bağlamda ABD’de bulunan Havai Üniversitesinde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu en soğuk yıl geçmişte yaşanan sıcak yıldan bile daha yüksek sıcaklarda geçecek. Yine araştırmalara ve bilim adamlarına göre, gelecekte ki kış mevsimlerinin bugünkü yaz mevsimlerinden bile daha sıcak geçeceği ortaya koymaktadır. Yine bilim adamlarının araştırma ve tespitlerine göre, gelecek 50 yıl içinde sıcaklık tehlikeli derece de artacağı belirtilmektedir bu araştırmalara göre, tropikal bölgelerde sıcaklık seviyesinin gelecek 50 yıl içinde 7 ila 10 dereceye kadar artabileceği konusunda bilim adamları uyarıda bulunmuşlardır.

  Bu araştırmalar ve uyarılar geçtiğimiz günlerde NATURE dergisinde yayınlandığını basından öğrenmekteyiz. Değerli okuyucular;  bilim adamlarının tespitlerini şu şekilde irdeleyebiliriz. Bugünkü en sıcak yaz ayları gelecek 50yıl içinde kış aylarında yaz ayları gibi geçeceği kış aylarının da yaz ayları gibi geçeceği uzmanlarca belirtiliyor. Bu nedenle küresel ısınmanın kontrol altına alınabileceğini yine uzmanlarca belirtiliyor. SERA gazı emisyonu kontrol altına alınırsa aşırı sıcakların yaşanması en az 20 ila 25 yıl arasında ertelenebileceğini uzmanlar belirtiyorlar.

Değerli okuyucular; yukarda ki bu bilimsel araştırmalar çeşitli basınımızda yer almıştır. Gelecek dünyamızda ki bu tehlikeleri günümüzde ki bazı belirtilerini şimdiden görmekteyiz. Bu araştırmaları doğrulayacak niteliği bulunmaktadır.

 Değerli okuyucular; ben çocukluk yıllarımı çok iyi hatırlarım kış ayları o kadar çetin ve soğuk, sert geçerdi. Okulumuza zor giderdik, yolların kardan ve buzdan yoğun olması nedeniyle bazen gidemezdik.  Dahası ise evlerimizde ki saçaklarda 1 ve 2 metreye ulaşan buzlar sakardı. Bunlar günlerce kalırdı. Bu buzlar yoldan geçen kişilerin üzerine düşer yaralanmalara bile yol açardı. İşte böyle bir kış ayları olurdu. Şimdi ise böyle bir kış günümüzde yaşanmıyor. Örneğin; Kavaklıdere yayla olmasına karşın eski kışlar karlar, buzlar olmamaktadır. Kar ise serpinti bir şekilde olmaktadır.  Eski karlı, kışlı, buzlu günler artık günümüzde tarih oldu. İklimler gerçekten değişti, kış ayları ılımlı bir hava da geçmektedir.

Değerli okuyucular; bu gözlemlerimden sonra bende endişeliyim. Dünya bilim adamlarının yaptıkları bu araştırmalar ve bu endişeleri doğrulayacak niteliktedir. Bu endişeleri şahsen katılıyorum. Bilim adamlarının bu uyarıları dünya tarafından dikkate alınmalı bu küresel ısınmanın şimdiden ele alınması ve önlemlerinin bir an evvel ele alınması gerektiğine inanıyorum. Cenabı Allah’tan bu felaketin ülkemize ve dünyamızı korumasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.